Una combinació genial
Ingredients per a la recepta (4 persones)
- 1 quilo de cuixes de pollastre de pagès de Ramaders de Muntanya del Berguedà
- mel de Somper
- patates
- 2 llimones
- 3 grans d’all
- oli d’oliva
- pebre negre
- sal
Elaboració de la recepta
- Amaneix les cuixes del pollastre amb el suc de les llimones, diverses cullerades de mel, sal i pebre, i deixa-ho macerar en un recipient amb aquest amaniment durant un parell d’hores perquè absorbeixi tots els sabors.
- Un cop passat aquest parell d’hores, posa a preescalfar el forn a 180 graus i col·loca les cuixes de pollastre amb tot el seu amaniment en una safata de forn i rega’l per sobre amb una mica d’oli d’oliva.
- S’enforna durant 20 minuts a 180 graus.
- Com et dóna temps a preparar una bona guarnició, acompanya el pollastre amb la un puré de patata cruixent o amb una bona amanida.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un vi U de Vins Urpina, un vi negre que en boca la sensació de menjar fruita és acusada, rebent la complexitat que va de la fruita fresca fins a notes de cafè aromàtic i espècies.
Recepta extreta de: https://www.recetin.com/pollo-asado-a-la-miel.html