Un magnífic plat de cullera
Ingredients per a la recepta (6-8 persones)
- 1/4 kg. de molles de bacallà de Pairó Fish
Els següents ingredients es poden trobar a la botiga ecològica Lola y Más:
- 1/4 kg. de cigrons
- 1/4 kg. de mongetes blanques
- 1/2 kg. d’espinacs
- 1 got de salsa de tomàquet
- 8 ous
- 2 pebrots verds
- 1 ceba
- 4 grans d’all
- 1 cullerada de farina
- 1 tassa de pa ratllat
- Oli d’oliva
- sal
- pebre vermell
- safrà
- Julivert picat
Elaboració de la recepta
- Posa els cigrons i les mongetes blanques en remull de vespra. Posa abundant aigua en una olla i quan comenci a bullir afegeix els cigrons i les mongetes. Assaona, tapa i cuina ( a l’1) durant 10-12 minuts des que comenci a sortir el vapor. Cou 5 ous en una cassola amb abundant aigua. Pela, trosseja i incorpora a l’olla.
- Pica la ceba i els pebrots i sofregeix-los a foc lent en una paella amb un raig d’oli. Afegeix dos grans d’all picats. Assaona. Afegeix la farina i cuina una mica. Aboca la salsa de tomàquet i pebre vermell i safrà al gust. Barreja bé i incorpora tot a l’olla.
- Cou els espinacs en una cassola amb abundant aigua i una mica de sal. Escorre-les, pica-i incorpora-les a l’olla.
- Per fer la massa de les mandonguilles, trenca i bat 3 ous en un bol. Desmiga i afegeix el bacallà (per dessalar el bacallà posa-ho en remull durant 24 hores). Afegeix 2 grans d’all picats, julivert picat i el pa ratllat i barreja tot bé. Fes les mandonguilles, fregeix-les en una paella amb abundant oli i afegeix-les a l’olla. Deixa reposar tot durant 4-5 minuts i serveix el potatge en un plat fons.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un Brocat Brocada del Celler Miquel Roca, un vi negre elaborat 100% amb brocada. Entrada amable. Pas suau i delicat, però alhora llarg. Intensificació de la fruita vermella i del pebre, sobretot aquest últim en el post-gust. Frescor aportada per una bona acidesa, i que permetrà una bona evolució en ampolla.
Recepta extreta de: http://www.hogarmania.com/cocina/recetas/ensaladas-verduras/200901/potaje-gitano-1009.html