Un plat amb autèntics sabors catalans
Ingredients de la recepta (Per a quatre persones)
- 1 Pollastre de mida mitjana de Pollastre i capó del Prat
- 2 Cebes
- 1 Tomàquet madur
- Un trosset de pebrot
- 4 ó 5 grans d’all
- Una mica de llorer
- Farigola
- Orenga
- 1 Branquilló de canyella
- Sal
- Pebre negre acabat de moldre
- Oli d’oliva verge extra
- Una copa de conyac
- Una copa de vi ranci
- Aigua o brou de pollastre
- Panses, prunes i pinyons (Un grapadet de cada)
Elaboració de la recepta
- Començarem posant en remull les panses, prunes i els pinyons amb vi ranci i el conyac durant unes hores.
- A una safata del forn i posarem les cebes, alls, pebrot i tomàquet,
- Afegim pebre al pollastre per dins i per fora, li col·loquem a dins les herbes i la canyella i el posem a sobre de la safata del forn que tenim ja preparada.
- Ho ruixem tot amb oli d’oliva i una mica de brou i ho posem al forn a foc fort durant una estona, donant-li la volta quan ja el tinguem dauradet per una.
- Deixarem que es dauri per l’altre costat i seguidament baixarem el forn a foc mitja perquè es cogui bé per dins. En aquest moment, afegirem les panses, prunes i pinyons i el banyarem amb el vi ranci, el conyac i una mica de brou.
- Baixarem el forn a foc mitja i el deixarem un mínim d’una horeta perquè es cogui per dins.
- Si cal, podem anar-hi afegint una mica de brou.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest deliciós plat amb un Petit Passiment 2011 de Celler Ronadelles, ideal per acompanyar amb qualsevol plat elaborat amb carn. Vi negre de color cirera dens i opac amb lleugers reflexos brillants. Respecte a l’olor predominen la fruita seca i les aromes de fruits vermells molt madurs. En boca és molt fresc i voluptuós, ampli i rodó. La seva dolçor és molt agradable al paladar.
Recepta extreta de http://www.receptes.cat