Són de plena tendència gastronòmica i estan sorgint per un tub establiments on els serveixen a Barcelona i per tot arreu. Es tracta dels Poke bowl, un plat d’origen hawaià, que té l’arròs com a ingredient principal.
La fórmula actual dels Poke bowl està feta sobre una base d’arròs, de quinoa, de mesclum o de pasta; un ingredient proteic com poden ser el salmó o la tonyina; i una salsa. I tot això regat per toppings com ceba fregida, wakame o sèsam.
És l’especialitat preferida de Barak Obama i el seu èxit es basa en una conjunció d’elements culinaris, estètics i nutritius que el converteixen en un plat preparat per a la vida moderna. Com per exemple que combina súper aliments com l’alvocat, el kale, les algues, el sèsam o la quinoa…
També hi ha qui assegura que el seu aspecte també suma punts a favor seu. És un trending tòpic visual a Instagram. A més, aquest plat oriental està dins de la corrent de moda de menjar peix cru: sushi, tartar, ceviche…
3 llocs on menjar bons pokes a Barcelona
Ingredients de molta qualitat amb oferta de salmó, tonyina, pollastre, roast beef i fofu que fan del nostre dinar o sopar una experiència plena de sabors i textures. Tenen 3 locals: al carrer de València, 441, a Morales, 27, i a Ausiàs Marc, 4
Aquest local situat al carrer de Casp, 70, és segurament el lloc més conegut per a menjar pokes a la ciutat, tant per als no iniciats com per als habituals dels bowls. A la seva oferta hi destaca el burrito de sushi.
En un actual i espaiós local ofereixen, a més de quatre combinacions clàssiques: salmon lover, la tuna, funny chicken i veggie, l’opció de crear el teu propi poke amb els teus ingredients favorits. En 5 passos: la base d’arròs, per exemple, la proteïna que pot ser el salmó, els complements com l’advocat, més la salsa i els toppings a escollir. També oferten breakfast bowls, a base de iogur i fruites fresques. A Muntaner, 248 i a Casanova, 158