Una pizza boníssima, saludable i vegetariana
Ingredients per a la recepta
- formatge (mozzarella en rodanxes)
- tomata a rodanxes
- pimentó verd italià tallat llarg
- ceba tendra
- oli d’oliva macerat L’Italià d’Aromàtics del Mediterrani
- sal
- orenga
(per a la massa)
- farina
- 2 cullerades de pasta d’olives negres
- llevat
- sal
- aigua
Elaboració de la recepta
- Per a fer la massa, afegiu tots els ingredients en un bol i fenyeu-ho a fi de tenir una pasta homogènia (de textura i de color). Tingueu en compte que per a un 1 kg de farina podem posar vora 40 g de llevat de forner i 550 ml d’aigua.
- Deixeu-la tovar una hora (si hi heu posat llevat de forner) o més temps (si hi poseu llevat mare). Ha d’augmentar més o menys el doble del volum inicial.
- Un vegada doblat el volum, esteneu la massa en una safata de forn (podeu posar-hi davall un paper sulfurat ―de forn― perquè no s’enganxi). Deixeu-la reposar mentre talleu la verdura en rodanxes o en làmines (com més us agradi). Podeu posar-hi més ingredients com ara tonyina, tàperes o més olives damunt!
- Coŀloqueu tots els ingredients damunt la massa i, amb el forn prèviament calfat!, fiqueu-la al forn fins que estigui ben cuita. En un forn potent pot estar a punt ben bé en 20 min.
- El toc clau final és ruixar generosament amb oli d’oliva macerat L’Italià d’Aromàtics del Mediterrani.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un vi rosat Maians de Vins Grau, de color cirera pàl·lid, d’aroma complexe, amb matisos afruitats i vinosos amb notes de cirera. Saborós, fresc i agradable, afruitat i amb equilibri.
Recepta extreta de: http://rossejat.blogspot.com.es/2010/02/pizza-de-verdura-i-massa-dolives-negres.html