Presentem una deliciosa recepta de peus de porc en salsa.
Ingredients (per a 4 persones):
4 peus de porc
2 cebes
4 grans d’all
2 pebrots verds
4 tomàquets madurs pelats
1 tassa de vi blanc sec
2 tasses de brou de pollastre
1 fulla de llorer
1 branca de farigola
1 branca de romaní
2 cullerades d’oli d’oliva
Sal i pebre al gust
Preparació:
El primer que farem serà rentar els peus de porc i retirar els pèls i la pell i salpebrar al gust. A continuació, picarem totes les verduretes.
En una olla gran, posarem l’oli d’oliva a foc mitjà i afegirem els peus de porc per a daurar-los per tots els costats. Quan estiguin, retirarem els peus de l’olla i reservarem.
En la mateixa olla, afegirem les cebes, els alls i els pebrots verds i sofregirem fins que les verdures estiguin tendres i orades.
Després, afegirem els tomàquets picats i cuinarem per uns minuts més fins que s’estovin.
Serà el moment de tornar a ficar els peus a l’olla i afegirem el vi blanc. Cuinarem fins que el vi es redueixi a la meitat.
Afegirem el brou de pollastre, la fulla de llorer, la farigola i el romaní. Barrejarem tot i portarem a ebullició, a foc lent durant unes dues hores o fins que els peus de porc estiguin tendres i es desprenguin fàcilment de l’os.
Una vegada que els peus de porc estiguin cuits, els treurem de l’olla i passarem la salsa per un colador o un passapurés per a treure les restes d’ossos i verdures.
Tornarem a posar els peus de porc juntament amb la salsa colada, i deixarem quince minuts més per a que la salsa pugui espessar.
Servirem els peus de porc amb arròs blanc, amb patates o amb qualsevol altre acompanyament que es desitgi.