Petxines amb sabor a productes de la terra
Ingredients per a la recepta (4 persones)
- 500 grs. de patates
- 100 – 150 ml. de llet
- 100 grs. de xoriço
- 100 grs. de formatge d’ovella Ros de Can Pujol de Delícies Catalanes
- 2 cullerades de pa ratllat
- Oli d’oliva verge extra
- Sal
Preparació de la recepta
- Rentem les patates i les coem al vapor. Les pelem i aixafem amb una forquilla.
- Tallem el xoriço en daus i la meitat del formatge, l’altra meitat la ratllem.
- Afegim la llet a poc a poc a les patates aixafades, ha de quedar com un puré, afegim el xoriço i la meitat del formatge tallat en daus. Salem i barregem bé. Omplim les petxines.
- Barregem el pa ratllat amb el formatge ratllat i cobrim la part superior de les petxines, ruixem amb oli amb l’ajuda d’un polvoritzador (la recepta original posava mantega trossejada en comptes d’oli).
- Posem al forn al forn preescalfat a 200 º uns 10 a 15 minuts fins que estiguin daurades.
- Podeu guarnir-ho amb nuggets, com a la fotografia (opcional).
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un cava Extra Brut Rose de Celler Vell, un rosat brillant, de bombolla fina i constant, d’aroma floral intens, amb records persistents de criança. De sabor molt afruitat. amb un fresc toc àcid.
Recepta extreta de La Cocinera de Bétulo: http://cocinabetulo.blogspot.com.es/2016/03/conchas-rellenas-de-patata-queso-y.html