petxines-patata

Petxines amb sabor a productes de la terra

 

Ingredients per a la recepta (4 persones) 

 

Preparació de la recepta

  • Rentem les patates i les coem al vapor. Les pelem i aixafem amb una forquilla.
  • Tallem el xoriço en daus i la meitat del formatge, l’altra meitat la ratllem.
  • Afegim la llet a poc a poc a les patates aixafades, ha de quedar com un puré, afegim el xoriço i la meitat del formatge tallat en daus. Salem i barregem bé. Omplim les petxines.
  • Barregem el pa ratllat amb el formatge ratllat i cobrim la part superior de les petxines, ruixem amb oli amb l’ajuda d’un polvoritzador (la recepta original posava mantega trossejada en comptes d’oli).
  • Posem al forn al forn preescalfat a 200 º uns 10 a 15 minuts fins que estiguin daurades.
  • Podeu guarnir-ho amb nuggets, com a la fotografia (opcional).

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un cava Extra Brut Rose de Celler Vell, un rosat brillant, de bombolla fina i constant, d’aroma floral intens, amb records persistents de criança. De sabor molt afruitat. amb un fresc toc àcid.

celler-vell-extra-brut-rose

 

Recepta extreta de La Cocinera de Bétulo: http://cocinabetulo.blogspot.com.es/2016/03/conchas-rellenas-de-patata-queso-y.html