Tarda de divendres o dissabte a Barcelona. Heu anat a donar una volta, heu fet algunes compres i ara us ve de gust un racó per a prendre un cafè i uns dolços? Aneu a la cerca d’una pastisseria que es convertirà en el vostre millor recer per a descansar els peus i arribar al setè cel amb uns dolços exquisidament preparats.
4 llocs per menjar dolç
Caelum
És com si en una visita monàstica anéssiu un cafè-pastisseria habilitat per la mare superiora. En aquesta botiga del Casc Antic de Barcelona hi tenen tota mena de dolços elaborats en convents per monjos i monges d’arreu del país. També funciona com a petita cafeteria i el seu te és protagonista amb una bona selecció. Quina temptació més divina!
L’Atelier
Si voleu donar-vos un homenatge gormand, no dubteu a recaure en aquest local de Viladomat, 140. L’Atelier és una escola-pastisseria amb degustació combina la creativitat i escola de cuina. La bona qualitat dels ingredients és marca de la casa i el rerefons d’alta cuina dels seus propietaris. Am un ventall d’ingredients fabulosos: xocolates, mantega, fruits secs, farines, espècies de proveïdors reconeguts i gamma alta. L’elaboració és impecable, la pastisseria molt fresca i brioixeria està feta diàriament.
Plume Pâtisserie
Pastisseria 100% francesa oberta per una francesa d’arrels catalanes a travessera de Gràcia. Preparen de forma artesana els clàssics amb pasta choux: éclairs, com el de xocolata, i la chouquette, farcida de crema i nata o de praliné. L’equilibri de sabors amb menys sucre que la pastisseria catalana és el secret de pastisseria francesa.
Funky Bakers
L’opció dolça take away per si només voleu fer un mos i continuar la tarda de compres per la zona del born. Una emprenedora d’origen turc regenta aquest forn d’alta qualitat i proximitat. Produeixen el 80% del que serveixen al seu local i fan donació del que no es ven cada dia, pel que sempre tenen pastissos frescos. El local està inspirat en el format deli novaiorquès on tant pots prendre un cafè deliciós, com un entrepà vegetal, o bé un pastís dolç i esponjós de l’Europa de l’Est.