pastis-xocolata-melmelada-castanyes

Un pastís que volarà i us farà volar

 

Ingredients per a la recepta

  • 3 ous
  • 100 grams de xocolata 70% CREO
  • 100 grams de mantega
  • 20 grams de farina
  • sucre glass
  • Melmelada de castanyes Sun & Fruits

 

Elaboració de la recepta

  1. Unta un motlle amb una mica de mantega (pot ser un motlle rectangular, rodó, quadrat o com el nostre, tipus tortell) i preescalfa el forn a 180 º C. Posa la melmelada de castanyes en un bol ampli, afegeix els ous i la farina. Fon la mantega al microones i estant calent, afegeix la xocolata fondant trossejada, barreja bé perquè es fongui.
  2. Un cop tinguis una crema de xocolata brillant i fina, aboca sobre la crema de castanyes i la resta d’ingredients, barreja bé fins a obtenir una massa homogènia i omple amb ella el motlle.
  3. S’enforna el pastís durant 40 minuts aproximadament, fins que estigui ben feta en el seu interior i lleugerament cruixent per fora. Retira llavors del forn i deixa refredar abans de treure del motllo.
  4. Abans de servir, desemmotlla el pastís en una safata i empolvora sucre glass per sobre. Ja pots servir o tallar les porcions per als comensals que, us avisem, es lleparan els dits.

 

Maridatge

Podeu acompanyar amb un Vi de Missa de Montbrió de la Cooperativa Agrícola Montbrió del Camp, un vi dolç legitimat per a la litúrgia i elaborat segons les tècniques de tradició monàstica. Envellit en botes de roure, té un toc anisat suau ple d’aromes florals, amb una estructura càlida a la boca. És un vi molt adient per consumir a les postres.

Recepta extreta de: https://gastronomiaycia.republica.com/2009/12/06/tarta-de-chocolate-y-crema-de-castanas/