Unes postres sublims i delicioses
Ingredients per a la recepta
- 100g de farina
- 100g de sucre
- 50g de mantega fosa
- 4 ous batuts
- 1/4 litre de llet
- 300g de mató de Cal Vicens
- Un pot de figues confitades de Can Bech
Elaboració de la recepta
- Barregem 100g de farina amb 100g de sucre, afegim 50g de mantega fosa, 4 ous batuts, 1/4 litre de llet i 300g de mató.
- Batem fins que la barreja quedi homogènia.
- Tirem la preparació en un motlle per cassoletes greixat o en un motlle de vidre.
- Partim les figues confitades en almívar Can Bech i anem cobrint la barreja.
- Fiquem el pastís durant 30 minuts al forn preescalfat a 180 º C, just fins que la superfície es dauri. Si cal, la deixem 5 minuts més.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un cava Brut Nature Gran Reserva “Mare” de Giró Ribot, un cava de color groc intens brillant amb irisacions daurades pàl·lides. Perlat fi i continu. Bombolles persistents formant una gran corona. Aromes intensos de criança embolcallats amb notes de fruits secs, panses i figues, sobre un llit de mel. En una segona capa, una exquisida fragància d’herbes seques, camamilla i fonoll. Ben equilibrat, estructurat i amb caràcter. Les notes de llarga criança en ampolla li confereixen una excel·lent cremositat, en harmonia amb una bombolla fina i persistent. Post gust llarg, intens i molt elegant.
Recepta extreta de: http://canbech.com/es/tarta-de-higos-44.html
Imatge extreta de: http://www.eladerezo.com/wp-content/uploads/2015/10/tarta-de-requeson-con-higos-2.jpg