Torna una nova edició del Passeig de Gurmets amb una participació rècord de 21 restaurants. Durant 11 dies, el passeig de Gràcia popularitzarà la seva millor gastronomia amb una àmplia oferta de restaurants i propostes gastronòmiques, a més d’oferir una interessant ruta.
Una ruta gastronòmica pel Passeig
Des de l’Hotel Majestic o a casa Fuster són algunes de les propostes del festival Passeig de Gurmets arriba al seu tercer any de vida amb rècord de participació en alinear a 21 restaurants i molts dels millors xefs de la ciutat.
Aquests onze dies de vertiginosa cuina volen acostar a la ciutadania el talent i el repertori de plats que fa especial a aquest eix d’or de les compres a Barcelona. Així doncs, des d’establiments del luxe, les grans cadenes populars, la millor gastronomia local i molta oferta cultural.
L’objectiu és la proximitat
No obstant, sempre les joies dels fogons són aquelles més desconegudes pels barcelonins i que ofereixen una major proximitat al consumidor. Aquí, tindran l’oportunitat d’endinsar-se. L’esdeveniment està pensat, sobretot, per als catalans i catalanes que es desplacen expressament a la ciutat comtal.
Una de les persones més destacades del certamen serà Carme Ruscalleda del restaurant Moments, a l’Hotel Mandarin Oriental. El Passeig de Gurmets és una mostra de proximitat i aposta per la gastronomia, tal com es va demostrar l’any passat amb 12.000 platerets servits i 4.000 menús degustació, que enguany s’esperen superar.
Una ruta pel Passeig
La cara més popular d’aquest muntatge és la Ruta de Platerets, que permetrà catar des del divendres (en format d’una mica més de mitja ració) la cuina de Martín Berasategui, Nandu Jubany o Aurelio Morales, entre altres, recorrent els 14 establiments participants.
Per citar exemples: Ànima Barcelona (‘calçots’ en tempura amb romesco), Cafè de la Pedrera (còctel de salmó marinat amb esfera de iogurt), Claris Hotel & Spa (crema de céleri, anisados, polp, gemma i kimchi), H10 Casa Mimosa (caneló de melós de vedella amb beixamel trufada), Santa Eulalia (The Bistrot, cors de carxofa amb vinagreta de jabugo, formatge manxec i oli trufado), Restaurant Rellom (rellom strogonoff amb cruixent d’arròs pilaf)… El preu inclou una cervesa Estrella Damm o una copa de Juve & Camps.
Menús degustació
La segona pota de Gurmets són els menús degustació que han elaborat alguns dels establiments, a preu tancat de 50 euros, per sota del cost habitual. Mentre que l’experiència ‘top’ són els duos de cuiners elaborant sopars a quatre mans.
En aquesta ocasió, a casa Fuster hi haurà una gran nit de cuina catalana (Oriol Canillas se suma a Marc Ribas); a la Terrassa del Claris es promet avantguarda i vistes de vertigen (Aurelio Morales s’alia amb el també estrellat Miguel Ángel Mayor); en Virens (Hotel Almanac) el duo l’integren Sergio Ruiz i Rodrigo del Carrer, especialista en vegetals de proximitat i creador de la gastrobotánica; en Oria (Monument Hotel) Barcelona i Bilbao van de la mà amb Martín Berasategui i Xabi Goikoetxea; mentre que en Solc, del Majestic, la tradició catalana la signaran Nandu Jubany i Fina Puigdevall (del biestrellado Els Cols, d’Olot).
La programació inclou també una dotzena de tallers i xerrades, alguns gratis, prèvia inscripció. Tota l’oferta i la ruta pot consultar-se aquí.
Et recomanem:
Un passeig per la gastronomia de l’Ebre