Un aperitiu colorit i deliciós
Ingredients per a la recepta
- Pa de sègol del Forn Sant Honorat
- Bacallà de Pairó Fish
- Melmelada de pebrot de Fruita Blanch
- Tomàquets de penjar
- Oli d’oliva
- Sal
- Pebre
Elaboració de la recepta
- Agafeun parell de tomàquets, a poder ser dels de penjar. Peleu-los, aparteu les llavors i piqueu-los amb un ganivet, o si ho preferiu els podeu ratllar. Escorreu l’excés d’aigua, per a que us quedi la polpa espessa.
- Mentrestant, confiteu el bacallà. Per fer-ho, previament haureu dessalat el bacallà, rentat i eixugat. Poseu-lo en un casso a foc mínim cobert d’oli, fins que noteu que podeu separar les capes de bacallà.
- Agafeu una cullerada de l’oli del confitat i l’afegiu al tomàquet, rectifiqueu de sal i pebre.
- Torreu el pa i repartiu el tomàquet pel damunt. En un bol poseu una cullerada de melmelada de pebrot escalivat, afegiu una mica de l’oli del confitat i barregeu bé.
- Poseu les penques de bacallà damunt del tomàquet i repartiu una mica de la melmelada al damunt.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un Sidrito d’Arandeterra, una sidra artesana dels Pirineus, fresca i de color daurat brillant, elaborada sense utilitzar cap additiu i 100% natural.
Recepta extreta de: http://www.mytaste.cat/click/index/1843176/benremenat.cat