pa motlle

 

Un Àpat molt típic de la nostra terra

Ingredients de la recepta

  • 200 gr. llet
  • 40 gr. de llevat premsat fresc
  • 2 ous
  • 120 gr. de mantega a temperatura ambient (una mica més per untar el motlle)
  • 500 gr. de farina de força (una mica més per empolvorar)
  • 10 gr. de sal
  • 20 gr. de sucre
  • 50 gr. de llavors de sèsam

 

Elaboració de la recepta

  1. Posem la llet i el llevat i ho escalfem 1 min a 37ºC.
  2. Incorporem els ous, la mantega, la farina, la sal i el sucre, barregem 30 seg.
  3. A continuació amassem 3 min.
  4.  Deixem reposar al got fins que dobli el seu volum (30-40 minuts en funció de la temperatura ambient).
  5. Col·loquem la massa sobre una superfície  empolvorada amb una mica de farina i les llavors de sèsam.
  6. Amassem fins que les llavors s’integrin en la massa. Formem un cilindre i l’introduïm en un motlle prèviament greixat. Deixem reposar fins que dobli el seu volum (30-40 minuts en funció de la temperatura ambient).
  7. Posem al forn preescalfat a 200ºC. Durant 40 minuts. Desmotllem sobre una reixeta i deixem refredar.
  8. Ja tenim el pa a punt per untar-lo amb un bon paté vegetal de tomàquet.

 

herbes la conca pate

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat tan senzill amb una cervesa artesana de La Vella Caravana, elaborada sense cap tipus de conservant i utilitzant només aigua, malt, llevat i llúpol.

cervesa

 

Recepta extreta de: http://www.llepadits.com/