ous-farcits

Un aperitiu com cal

 

Ingredients per a la recepta

  • 4 ous
  • 1 paquet 80 grams de salmó en oli
  • 4 olives negres sense os o verds La Gaeta
  • Al gust sal i pebre
  • Salsa maionesa
  • Julivert picat
  • Oli la Gaeta
  • Opcional amanida variada

 

Elaboració de la recepta

  1. Coure els ous en aigua i sal, quan estiguin cuits, passar per aigua freda sota de l’aixeta i pelar.
  2. Deixar que es refredin una mica, tallar per la meitat, treure els rovells, posar en un bol.
  3. Tallar el salmó a trossos molt petits i barrejar amb les rovell d’ou, afegir una mica d’oli del salmó o una cullerada de maionesa, per lligar, salpebrar al gust.
  4. Tallar les olives a trossos petits i incorporar al bol, barrejar tot fins que quedi una pasta homogènia (una altra opció, és triturar els ingredients del farciment en la batedora i que el farcit quedi fet una pasta uniforme).
  5. Omplir els ous amb la preparació, col·locar sobre un llit d’amanida variada, si és que es tria aquesta opció.
  6. Posar una cullerada de salsa maionesa per sobre de cada meitat d’ou i escampar-hi julivert.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Vermut Terrània Essential de Ratafia Terrània, un vermut mediterrani d’elaboració artesana, fruit de la millor selecció de vins i plantes mediterrànies.

vermut-terrania-essential-reserva

Recepta extreta de: http://lagaeta.com/oli-doliva-verge-extra/ous-farcits/