amanida-formatge-olives

Una idea ben senzilla per començar els àpats

 

Ingredients per a la recepta

  • Tomàquets
  • Terrina de formatge fresc de Betara
  • Unes fulles de créixens
  • 1 cullerada d’ametlles o nous
  • 1 cullerada d’olives negres de Blai Peris
  • 1 culleradeta de pebre
  • 3 cullerades d’oli d’oliva
  • Un pessic d’Avecrem Caldo de Pollastre Granulat
  • 1 cullerada de vinagre de Mòdena

 

Elaboració de la recepta

  1. Rentar els tomàquets i tallar-los a rodanxes fines. Tallar el formatge a trossos de la mateixa forma. En un pot amb tapa abocar el vinagre, l’oli, el pebre, una cullerada d’aigua i un pessic d’Avecrem Pollastre Granulat. Tancar el pot i agitar-lo. Deixar-lo reposar a la nevera.
  2. Servir el tomàquet i el formatge alternats en capes. Afegir-hi els créixens nets, les ametlles, les olives i amanir-ho tot amb la vinagreta reservada.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquesta recepta amb una Tramuntana de Popaire, una cervesa artesana maltosa, de glop llarg i amb molt de cos, de color marró coure i una escuma i carbonatació lleugeres. Té gust de xocolata i una aroma de caramel, sense ser embafadora. Una cervesa poc llupolitzada però ben equilibrada amb la proporció de maltes.

tramuntana-popaire

Recepta extreta de: https://www.gallinablanca.cat/ca/recepta/amanida-de-tomaquet-i-formatge-fresc/