Una idea ben senzilla per començar els àpats
Ingredients per a la recepta
- Tomàquets
- Terrina de formatge fresc de Betara
- Unes fulles de créixens
- 1 cullerada d’ametlles o nous
- 1 cullerada d’olives negres de Blai Peris
- 1 culleradeta de pebre
- 3 cullerades d’oli d’oliva
- Un pessic d’Avecrem Caldo de Pollastre Granulat
- 1 cullerada de vinagre de Mòdena
Elaboració de la recepta
- Rentar els tomàquets i tallar-los a rodanxes fines. Tallar el formatge a trossos de la mateixa forma. En un pot amb tapa abocar el vinagre, l’oli, el pebre, una cullerada d’aigua i un pessic d’Avecrem Pollastre Granulat. Tancar el pot i agitar-lo. Deixar-lo reposar a la nevera.
- Servir el tomàquet i el formatge alternats en capes. Afegir-hi els créixens nets, les ametlles, les olives i amanir-ho tot amb la vinagreta reservada.
Maridatge
Podeu acompanyar aquesta recepta amb una Tramuntana de Popaire, una cervesa artesana maltosa, de glop llarg i amb molt de cos, de color marró coure i una escuma i carbonatació lleugeres. Té gust de xocolata i una aroma de caramel, sense ser embafadora. Una cervesa poc llupolitzada però ben equilibrada amb la proporció de maltes.
Recepta extreta de: https://www.gallinablanca.cat/ca/recepta/amanida-de-tomaquet-i-formatge-fresc/