Poques receptes són tan fàcils de preparar i tan saboroses com una bona orada al forn.
Ingredients per a 2 persones:
– 2 orades
– 2 llimones
– 2 cebes
– 2 patates mitjanes
– Sal
– Oli
– Branques de romaní o romaní en espècie
– Pebre
Preparació:
– Escalfar el forn a 200 graus.
– Pela i talla les patates en rodanxes.
– Salpebra.
– En una safata per a forn, col·loca les patates fent una base i tira un bon rajolí d’oli per damunt.
– Introdueix les patates al forn durant uns 15 minuts.
Mentrestant, aprofita per a tallar les cebes en tires.
– Neteja també les orades i fes uns talls transversals amb l’ajuda d’un ganivet.
– Sala les orades per ambdues parts i per l’interior.
– Introdueix rodanxes de llimona a l’interior i també en els talls prèviament fets.
– La resta de la llimona, esprem-la per sobre del peix.
– Afegeix també el romaní.
Acabat:
Quan les patates estiguin una mica fetes, treu la safata i afegeix la ceba.
Finalment, col·loca les orades damunt i afegeix de nou oli.
Introdueix tot en el forn per uns 15 minuts més.
Controla la cocció per si fos necessari afegir més oli o bé deixar-ho uns minuts més.
Opcionalment, pots posar-li vi blanc.
Quan estiguin les orades daurades, pots treure-les i servir.