La iniciativa catalana que promou el consum de productes de la terra per a tots els consumidors.

Que és Multiplicat?

MultipliCat pretén ser una plataforma digital on el públic final es pot aproximar a les botigues i restaurants que treballen amb productes de proximitat.​ Si el consum de producte de proximitat s’incrementa per part del consumidor final, la cadena de valor productor-botiga incrementarà les seves vendes, i tota la cadena de consum productor fluirà positivament en una direcció positiva.

Que es el consum de proximitat?

El diccionari defineix com producte de proximitat: Nom que reben els productes agroalimentaris que es caracteritzen perquè la distància màxima entre el productor i el consumidor final no supera els 100 km i perquè en la seva comercialització participa, com a molt, un intermediari (definició extreta d’Enciclopèdia.cat).

Així doncs, els productes de proximitat són productes que tenen molt en compte la distància de producció, l’estacionalitat i la qualitat d’aquest mateix. Els productes de proximitat catalans són frescos, de temporada i amb propietats nutritives òptimes. Si es consumeix producte de proximitat, s’aconsegueix Reduir els costos energètics de transport dels productes procedents d’altres zones més allunyades, i conseqüentment som més sostenibles; Contribuir al creixement i desenvolupament de l’economia de Catalunya; Afavorir la conservació d’espècies agroalimentàries autòctones en perill de desaparició i ajudar a les petites explotacions familiars, agràries i ramaderes i, alhora es té un coneixement més directe de la procedència del que es consumeix.

En un entorn globalitzat, comencem a perdre la noció de quan és temporada d’un producte o el seu origen, efectes que poden ser perjudicials pel medi ambient. Per això, aquesta iniciativa ha realitzat un test definitiu i un vídeo on posen a provar tots els coneixements dels catalans sobre els productes de proximitat i temporada.

Podeu consultar els vostres coneixements en el seu post.