En el blog d’avui, parlarem de la millor xef Catalana i Espanyola del Món.
Carme Ruscalleda, és denominada la millor xef Catalana i Espanyola del món, ja que les seves set estrelles de la Guia Michelín ho confirmen.
Els seus orígens són els d’una família agricultora comerciant. Va estudiar comerç mercantil i l’ofici de xarcuteria (ja que el seu marit tènia una) per a incorporar-se al negoci familiar
En la charqutería exposava una una secció de plats casolans per a portar. Al juliol del 1988, va comprar la torre de davant de la botiga i aquest local/restaurant ho va fer dir el restaurant Sant Pau (a Sant Pol de Mar)
Guia Michelín
Tres anys després d’embarcar-se en aquest projecte, va aconseguir la seva primera estrella de la Guia Michelín, l’any 1996 va guanyar la segona i en 2006 la tercera.
L’any 2004, va obrir un altre restaurant Sant Pau, però a la ciutat de Tòquio. Com hem comentat anteriorment, en l’actualitat és l’única dona del món que ha aconseguit aconseguir set estrelles de la Guia Michelín ho confirmen (tres pel seu restaurant Sant Pau en Sant Pol de Mar (Barcelona), dos per Moments, a Barcelona al capdavant de les cuines del qual es troba el seu fill Raül Balam i dos més pel restaurant Sant Pau a Tòquio).
A Espanya és la cuinera amb més estrelles de la Guia Michelin, i compta a més amb la màxima qualificació (tres sols) de la Guia Campsa-Repsol. La seva cuina està fonamentada en la tradició cuina catalana, però donant sempre un toc de modernitat. El fet d’obrir un restaurant al Japó, i els seus conseqüents viatges al país, ha fet que s’interessi per algunes tècniques culinàries d’aquest país.
El pròxim 28 d’octubre farà un any que el Sant Pau, va fer el tancament del seu restaurant d’alta cuina. El 27 d’octubre del 2018, Ruscalleda i el seu equip van servir l’últim sopar coincidint amb el 30 aniversari de l’establiment.
Restaurant Carme Ruscalleda – Sant Pau.
Una impecable trajectòria d’èxit que ha reportat a la cuinera reconeixements com el Premi Nacional de la Reial Acadèmia de Gastronomia a la millor cuinera en 1998; Cruz de Sant Jordi en 2004; Premi de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia a tota una vida dedicada a la cuina en 2016.