Benvolguts, com sempre us portem el menú setmanal saludable.
Cada setmana us oferim plats per dinar i per sopar els cinc dies principals. Dissabte i diumenge us el deixem a la vostra improvisació. Sempre un dinar una mica més complet i un sopar més lleuger.
La salut és el primer
Procurem fer una proposta sana, tant per la salut com per la butxaca. També intentem que siguin plats pràctics de fer, amb un primer i un segon o amb plat únic.
No estem en disposició de dedicar molt temps. També elaborem els plats en funció de les prediccions del temps. Esperem que no fallin molt. I per descomptat no cal que mencionem la importància que els ingredients que comprem siguin de proximitat.
Així que allà anem! Bon profit!
Menú setmanal saludable
Dilluns 14 de setembre
Dinar
- Lluç a la planxa i mongeta tendra bullida. Per netejar una mica els excessos del cap de setmana, que millor que una mica de peix i una mica de verdura bullida. Les prediccions del temps marquen temps variable. Així que ja està bé.
- Mel i mató. Una miqueta de dolç per alegrar el dilluns.
Sopar
- Truita a la francesa. Per donar-li una mica més de color i sabor, li podem posar pernil i formatge a dins.
- Iogurt.
Dimarts 15 de setembre
Dinar
- Botifarra amb seques. Comencem el dimarts amb un plat més energètic. El maleït dilluns ja ha acabat i ens hem de posar les piles per la resta de la setmana.
- Flam
Sopar
- Panini. Encenem el forn. Preparem una llesca de pa de pagès, li posem tomàquet fregit per sobre, formatge, pernil, olives, formatge ratllat i orenga, i al forn. 5 minuts i a menjar. Boníssim.
- Raïm.
Dimecres 16 de setembre del menú setmanal saludable
Dinar
- Carn d’olla i verdura. Quin plaer de plat. Fem sopa amb els ingredients que vulguem. Reservem el caldo per aquesta nit i per divendres al migdia i ens mengem el que hàgim posat. Opcions: jarret de vedella, pit de pollastre, costella de vedella, peus de porc, botifarra blanca, botifarra negra, pilotes, col, api, patates, pastanaga, nap, cigrons,… Anuncien baixada de temperatures, així que ja va bé.
- Mandarines.
Sopar
- Sopa de galets. Agafem el caldo del migdia, bullim galets i a sopar lleuger, que aquest migdia ja ens hem posat com el Quico.
- Maduixes.
Dijous 17 de setembre
Dinar
- Amanida de formatge de cabra. Li podem posar de tot, al nostre gust. Recomanem la següent combinació: Enciam, tomàquet, formatge de cabra, variat de fruits secs i poma. I tot regat amb una bona vinagreta d´oli i vinagre. Sembla que no ompli però omple molt. Proveu i veureu.
- Postres no cal, ja hem menjat poma.
Sopar
- Pa amb tomàquet i embotits.
- Iogurt.
Divendres 18 de setembre, últim dia del menú setmanal
Dinar
- Sopa d´ou i ceba. Fregim ceba amb mantega i afegim el caldo de dimecres, afegim ous poché i pa torrat. Afegim formatge ratllat i a dinar. Fantàstic.
- Suc de taronja.
Sopar
- A improvisar que és festa. Bon cap de setmana i bon profit!
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!