Els melindros són tipus de galeta dolça, seca, lleugera, molt esponjosa, allargada, aplanada i amb els extrems arrodonits, de vegades amb forma de dit. Té nombroses denominacions segons els països on s’elaboren i consumeixen. Aquest tipus de dolç sol ser la base d’altres preparacions de rebosteria, com el tiramisú i la carlota. Avui, el Gourmet Català et porta la recepta.
Ingredients per fer 30 melindros
- 3 ous
- 75 g de sucre
- 75 g de farina
- 1/2 cullerades de llevat en pols
- sucre llustre
Elaboració
- Se separen les clares dels rovells.
- Es baten els rovells amb el sucre fins que quedi una pasta espessa i blanquinosa.
- Es baten les clares a punt de merenga.
- S’afegeix a poc a poc la farina tamisada a la massa dels rovells i el sucre, tot remenant perquè quedi ben mesclat.
- S’afegeixen les clares muntades i es barreja suaument (sense treballar-ho).
- Es col·loca la massa en una màniga pastissera amb broquet llis. S
- obre una làmina de silicona (o sobre una safata de forn untada), es formen tires de 7-8 cm de llarg i 2 cm d’ample.
- S’empolsimen amb sucre llustre i es couen al forn a 200 °C durant 10 minuts.