Els mojitos són uns còctels cubans, que es preparen amb rom, llima, sucre, gel i herba-sana o menta. L’herba-sana cubana no és igual a l’europea; és una planta silvestre parent llunyana de la menta, però com aquí no podem aconseguir-la, utilitzem herba-sana o menta per a preparar aquest famós còctel. Deixa’ns dir-te que estàs de sort, ja que amb aquesta recepta seràs el millor de les festes.
Ingredients
- 40 ml d’un bon ron blanc cubà
- el suc d’una llima (aprox. 30 ml)
- 6 fulles d’herba-sana o menta
- 2 cullerades de sucre blanc
- gel picat
- soda o aigua amb gas
Elaboració dels millors mojitos
- Tallem la llima per la meitat i l’espremem en un got
- Afegim el sucre i removem
- Agreguem l’herba-sana o menta, i amb un morter o el dors d’una cullera piquem una mica, perquè deixin anar el seu oli essencial. No hem de triturar les fulles, només trossejar-les una mica, sense trencar-les.
- Agreguem gel picat fins a la meitat del got
- Afegim la soda, fins a omplir aproximadament 2/3 del got
- Ara agregarem el rom. Podeu regular la quantitat segons el gust de qui beurà el mojito, posant una mica més o una mica menys de la mesura aconsellada. Barregem bé
- Decorem amb una fulla de menta i servim. Resulta còmode prendre-ho amb palleta perquè ni el gel ni l’herba-sana entrin en contacte amb els llavis o la boca.