Mas el Lladré és una masia situada a Les Llosses, un petit poblet de la comarca pirinenca del Ripollès a una altitud mitjana d’uns 1000 metres. Es tracta d’una una petita ramaderia de caràcter familiar que des de 1992 elabora productes làctics a partir de la llet de les seves vaques de pastura de muntanya. Fa deu anys que, a més, ofereixen carn de vedella, porc i cabrit criats a la finca.
Actualment a Mas el Lladré tenen un ramat de 40 vaques lleteres, la majoria són de raça frisona però també tenen algunes vaques Montbeliárd. Les vaques es troben en un règim extensiu ja que cada dia surten a pasturar pels prats naturals i boscos que envolten la masia. Cada dia fan la munyida dos cops: a primera hora del matí i a la tarda.
La producció lletera de les vaques no és molt elevada, menys de la meitat que les vaques en sistemes convencionals, es situa a una mitjana de 17 litres per vaca i dia. Això fa que aquests animals siguin més longeves, amb una mitjana de més de 16 anys d’edat, cadascuna amb el seu nom: Lola, Mima, Mamut, Nata…
Entre els làctics exquisits que elaboren es troben els de vaca: Madurat Mas el Lladré i El Bac, el Formatge de primavera, Tupí de ratafia en una olla de terrissa o el Tou de Matamala, amb crosta florida, cremós i de gust intens. De formatges frescos, fan mató en diversos formats i el fresc sense sal. A més, compten amb una bona carta de referències de postres, com el iogurt natural, el flam d’ou, el flam de mató, el de vainilla, el de cafè i el pastís de formatge, apte per a celíacs.
En el capítol de les carns, venen carn de vedella tallada al moment i envasada al buit: entrecots, bistecs, hamburgueses, talls per estofar, xurrasco… De porc en fan tots els talls: llom, carn magra, cansalada, ossos d’espinada… fins a elaborats com la llangonisseta del Ripollès certificada o les hamburgueses. Del xai en venen les costelles, mitjanes, cuixa, coll… tots els talls perfectes per fer a la brasa o al forn. La carn de cabrit és estacional; les cabres de Mas el Lladré ajuden a tenir el sotabosc nét, evitant incendis, afavorint que les vaques hi puguin pasturar.