Des de Gourmet català us volem presentar al Marc Ribas un xef català que és defensor del producte de la terra i  de proximitat.

Segurament molta gent coneix al Marc Ribes de diferents programes televisius com per exemple: Joc de Cartes o Cuines.

En Marc va néixer a Girona l’any 1976, sorprenentment va estudiar Belles Arts. Durant l’època dels seus estudis, els caps de setmana, treballava al món de l’Hostaleria  per guanyar un sou.

Quan el Marc es va decidir per ser un professional de la gastronomia, va poder treballar a restaurants com Can FerranVitriumCapritx i Matís.

Quan treballava al Restaurant Capritx de Terrassa va aconseguir una Estrella Michelin, amb el distintiu Slow Food, (on es troba el millor producte amb la millor qualitat i que respecte els animals).

La seva aparició a la televisió, va ser en l’any 2016, presentant el programa de Cuines. A conseqüència del  triomf del Marc en aquest programa, en l’any 2017, Tv3 li va proposar presentar el programa de Joc de Cartes.

El programa Cuines va canviar per complet amb la seva aparició, ja que mostrava una cuina catalana, proximitat, ràpida i fàcil, amb aliments que tothom pot tindre al seu l’abast.

El programa Joc de Cartes és un programa-concurs on, quatre restauradors competeixen amb els seus restaurants per ser el millor segons la temàtica del capítol.

L’any 2018 el chef català va publicar el seu primer llibre gastronòmic “Brutal. Les receptes de Marc Ribas”. Un receptari amb plats fàcils i sorprenents, amb 6 propostes, des de plats clàssics fins als més innovadors, per als que tenen alt nivell culinari i pels principiants.