A de Mar-Tret els agrada tot allò natural. Poder sentir els sabors, les textures dels aliments i els seus aromes. Per això, a les seves conserves fetes a Abrera, al peu de Montserrat, no hi trobareu ni conservants, ni colorants, ni cap tipus d’additiu. Per tenir la tranquil·litat de menjar uns aliments en conserva completament naturals, com fets a casa.
L’escalivada, els espinacs amb panses i pinyons, la quinoa amb verdures o la sopa de ceba són alguns exemples de productes cent per cent naturals i elaborats amb ingredients de proximitat.
Una elaboració que ve de lluny
Als seus orígens, el 1977, Mar-tret era una botiga amb un petit obrador on es coïa pebrot escalivat, es feia escalivada i també llegum cuit. Es venia acabat de fer, com fet a casa.
Més endavant, van apostar per un producte que es pogués conservar més temps i sense necessitat de fred. Per això, l’any 1998 van obrir les noves instal·lacions de la Masia Can Cortadelles, a tocar del parc Natural de la muntanya de Montserrat, per a complir totes les normatives de seguretat alimentària i sanitat.
La conserva no és només un tipus d’aliment. La seva elaboració forma part d’una tradició que es transmet de generació en generació. ens explica Anna Martí, responsable de producte de la conservera d’Abrera.
El natural dura més
En aquesta casa, la natura es fa present en cadascun dels moments del procés d’elaboració de les conserves. Segons Anna Martí, “La nostra producció no comença a l’obrador. La sembra i el conreu són part fonamental dels nostres productes”.
Tots els ingredients de Mar-tret es conserven amb oli, sal i vinagre i s’esterilitzen a altres temperatures, amb el que no caduquen fins al cap de 2 anys.
En produir sempre partides petites es pot controlar la qualitat de forma acurada i ajustar els temps de cocció. Sigui quin sigui el tipus d’aliments: llegums, salses, escalivats, cremes, brous i altres productes estacionals, que es poden consumir tot l’any.