Un apertiu molt cremós i ple de sabor
Ingredients de la recepta
- 250 gr. de gírgoles silvestres.
- 350 gr. de xampinyons.
- 300 gr. de gambes vermelles pelades, poden ser congelades.
- Dues cebes tendres mitjanes i amb la seva tija verda.
- Mig porro, pot ser la part verda i tendra.
- Dos ous durs.
- 700 ml. de llet fresca o sense lactosa.
- 350 ml. de cava Brut Nature Reserva de Celler Vell
- Tres cullerades soperes d’oli d’oliva suau
- Una cullerada sopera i plena de mantega o margarina sense sal.
- Pebre negre de molinet
- Tres cullerades soperes de farina
- Una mica de nou moscada
- Sal
Podeu trobar els cons ja elaborats a Especialitats M.Masdéu
Elaboració de la recepta
- Comencem netejant els bolets.
- Tallem a trossos els xampinyons i els reservem, fem el mateix amb les gírgoles.
- En una paella àmplia posem dues cullerades d’oli d’oliva i tirem el porro picat, li donem unes voltes i afegim les cebes tendres picades, reservant senceres les tiges.
- Quan tot comenci a estar transparent afegim els xampinyons, els salpebrem i saltegem uns minuts, baixem el foc, tapem i deixem coure fins que estiguin tendres.
- Ara toca incorporar-hi les gírgoles, les saltegem un parell de minuts i mullem amb 50 ml de cava, deixem uns minuts a foc suau perquè redueixi i apartem, l’escorrem bé, reservant també tot el suc, al qual afegirem la resta del cava i deixarem bullir a foc mitjà, un parell de minuts, el brou resultant el colem i reservem.
- Piquem les gambes no molt petites, reservant-ne algunes per després decorar el plat.
- A la mateixa cassola on farem la beixamel, posem la margarina i saltem les gambes picades, les salpebrem i reservem. Afegim la resta de l’oli i la farina, la cuinem uns minuts sense deixar de remenar perquè perdi el gust de cru.
- A fora del foc i sense deixar de remenar amb unes varetes incorporem la llet, el brou de cava i la nou moscada.
- Fora del foc afegim a la beixamel, tots els ingredients que hem anat reservant. Ho barregem tot bé i reservem tapat, fins al moment de servir que haurem d’omplir els cons.
- Els podem decorar amb les gambes reservades que haurem saltat en l’últim moment, empolvorem amb més tiges picats de ceba tendra i ja tenim el plat acabat.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un Brut Nature Reserva de Celler Vell, un cava amb color daurat i una bombolla molt fina i persistent. Es el cava més venut de la casa. Té un aroma molt fresc i sec que us deixarà molt bon sabor de boca.
Recepta extreta de http://cellervell.com