Benvinguts/des gourmets, avui us portem les mandonguilles amb sípia.
Una bona recepta per afrontar els dinars dels caps de setmana.
Mar i muntanya un altre cop reunides per oferir-nos aquest plat tan reconegut arreu. Una bona recepta per afrontar els dinars dels caps de setmana en qualsevol llar de Catalunya!
Ingredients de les mandonguilles amb sípia
- • 250 grams de carn de porc picada
- • 250 grams de carn de vedella picada de Can Mabres
- • Farina
- • Mig quilo de sípia bruta
- • Un grapat de pèsols del Maresme
- • 2 cebes
- • 3 dents d’all
- • 2 tomàquets madurs
- • Pebrot vermell
- • Un ou
- • Pa de pagès
- • Llet
- • Sal, julivert, pebre negre i oli
Preparació de la recepta
1. Primer de tot, agafem les molles del pa de pagès, les posem un bol gran i les reguem amb llet. En fem una pasta. A continuació, tirem al bol la carn picada tant de porc com de vedella, sal, oli, julivert, pebre negre, all i l’ou. Ho barregem tot molt bé.
2. En una paella gran escalfem oli. Llavors amb les mans fem boletes amb la carn picada, les enfarinem i les col·loquem a la paella per fregir-les. Un cop fetes les mandonguilles les reservem en un plat amb paper absorbent.
3. Fetes les mandonguilles, hem de fer el sofregit. En una cassola posem la ceba i els alls picadets. Quan ja s’hagin fet una mica, afegim els tomàquets i el pebrot vermell fins que quedi tot confitat. Hi posem la sèpia tallada a dauets i ho coem tot junt. Tirarem una cullerada de farina perquè no se’ns espesseixi la salsa.
4. Quan estigui tot cuit, afegirem aigua i la salsa de la sípia. Quan ja comenci a bullir l’aigua, abocarem les mandonguilles i els pèsols del Maresme. Ho deixarem tot coure fins que els pèsols siguin cuits. Ho barregem tot bé. Arribats aquest punt, només faltarà presentar-lo i menjar-ho a gust!

mandonguilles-amb-sipia
MARIDATGE
Per aquesta gran recepta us recomanem aquest gran vi: Vinya del Metge de Cellers d’en Guilla de la DO Empordà. Un vi molt agradable i versàtil per acompanyar les mandonguilles i la sèpia.
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!