mandonguilles-amb-sepia1

 

Combinació perfecta de mar i terra

Plat que podeu trobar ja cuinat per Cal Vivet.

 

Ingredients per a la recepta

Per les mandonguilles:

  • 250 gr. de carn de porc picada
  • 250 gr. de carn de vedella picada
  • 1 ou
  • Molla de pa sec
  • 1/2 got de llet
  • All
  • Julivert
  • Farina
  • Pa ratllat
  • Sal
  • Pebre
  • Oli d’oliva verge extra

 

Altres ingredients del plat:

  • Mig quilo de sípia bruta (amb la seva salsa o melsa)
  • 2 Cebes mitjanes
  • 3 Grans d’all
  • 2 Tomàquets madurs
  • Pebrot vermell
  • Una fulla de llorer
  • Sal
  • Oli d’oliva verge extra
  • Una copeta de vi blanc sec
  • Oli d’oliva verge extra
  • Una copa de vi blanc sec o ranci
  • Aigua o fumet de peix
  • Farina
  • Un grapat de pèsols del Maresme

 

Elaboració de la recepta

  1. Es fa una massa amb les dues carns, l’all picadet, el julivert, el pa remullat amb la llet, l’ou, sal i pebre.
  2. Fem les mandonguilles, les enfarinem i les fregim. Les reservem al damunt d’un paper absorbent, per treure’ls l’excés d’oli.
  3. En una cassola fem un sofregit a consciència, començant per la ceba i els alls picats. A continuació, quan això sigui una mica fet hi afegim una mica de pebrot i el tomàquet, tallat petit i sense pell ni llavors i continuem la cocció fins que el tinguem ben confitat. Hi posem la sèpia tallada a daus i ho coem una mica tot plegat.
  4. Tot seguit hi afegim una culleradeta de farina i li donem unes voltes perquè no quedi crua (Roux). Aquesta operació la fem perquè se’ns espesseixi la salsa.
  5. A continuació hi tirem el vi, deixem que redueixi una mica i, hi afegim l’aigua o el fumet i la salsa de la sèpia. Quan arrenqui el bull hi posem les mandonguilles que teníem preparades i els pèsols, rectifiquem de sal i ho deixem coure fins que els pèsols siguin cuits.
  6. Una mica abans d’acabar la cocció hi podem tirar un bocí de xocolata negra.
  7. També podem substituir l’operació que hem fet abans amb la farina (Roux) per una picada d’ametlles que hi tirarem uns minuts abans d’acabar la cocció.
  8. És important que la sípia sigui bruta, neta no té cap gust.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un vi rosat Cent-Kat de Vins Grau, un vi jove, fàcil, alegre i llaminer sense complicacions. Fresc, destinat a un públic jove però sobretot, pensat per agradar. La combinació de tres varietats entre elles la Sumoll, fa que el vi sigui sorprenent, cruixent en boca, degut a les bombolles fines que suren amb la tonalitat de pell de ceba del vi. En nas, hi trobem notes de fruita madura amb bona acidesa que ens omple la boca i fa que el vi sigui llarg, gentil i melós.

CentKat-3-259x1024

Recepta extreta de: https://www.racocatala.cat/canal/article/36207/mandonguilles-amb-sepia