Ca la Pili és una botiga tradicional ubicada al carrer Major de Cardona amb poc espai, però molt ben aprofitat, amb tres zones: la botiga en si, l’obrador i, més recent, una cuina flamant on preparen els plats cuinats.
L’establiment era conegut abans com a Aviram Pili. Perquè l’aviram manté el protagonisme en aquesta casa: Basteix la seva clientela amb pollastres, gallines o galls dindis. I són coneguts pels seus productes elaborats, com són les hamburgueses, croquetes, d’espinacs, de ceps, de bacallà, de rostit i de pollastre, broquetes, fingers, nuggets, crestes, albergínies farcides…
A la botiga, a més, podrem abastir-nos d’altres productes de proximitat de la zona. Destaca una bona col·lecció de vins del pla de Bages.
La història de dues germanes
A la web de Ca la Pili, la Pilar hi té publicada i comenta una fotografia antiga: “Any 1962, la Coromina. La tieta Isabel i la meva mare, embarassada de la meva germana, venent gelats en el seu carret. Tinc el pressentiment que aquí va començar tot. Uns anys després, aquí estem, la meva germana i jo. Sabeu el millor de tot? Que sempre hem estat, estem i estarem, juntes, unides en tot”.
Tastets exquisits
Els plats cuinats cada cop estan tenint més èxit entre les seves propostes. Especialment els caps de setmana, on podem trobar plats de cuina ben variats. L’èxit de la proposta els ha portat a haver d’ampliar les instal·lacions. La primavera del 2021 van incorporar el local del costat, i el van equipar amb una cuina ben moderna, que els permet treballar molt millor i encara ampliar la producció. Mica en mica, van incorporant nous plats a la seva carta.
Canelons, pastes, amanides, fideuades, arrossos, pollastres rostits, mandonguilles, calamars farcits… per citar-ne alguns, especialment durant el cap de setmana. Els podem encarregar per telèfon o per whatsApp, o passar-los a buscar directament per la botiga.