Sempre ve de gust una bona lassanya, que agrada a tothom. En presentem la recepta per a fer-la en una versió deliciosa:
Ingredients:
12 làmines de lasanya
500 grams d’espinacs frescos
400 grams de formatge ricotta
200 grams de formatge mozzarella ratllat
1 ceba petita, picada
2 grans d’all, picats
2 tasses de salsa de tomàquet
1 culleradeta d’oli d’oliva
Sal i pebre al gust
1/2 culleradeta de nou moscada (opcional)
Instruccions:
– Preescalfa el forn a 180 °C
– Neteja bé els espinacs i retira les tiges si són molt grans. Pots deixar les fulles senceres o tallar-les en trossos més petits, segons la teva preferència.
– En una paella gran, escalfa l’oli d’oliva a foc mitjà. Agrega la ceba i l’all picats i cuina’ls fins que estiguin daurats.
– Afegeix els espinacs a la paella i cuina fins que es marceixin. Això t’hauria de prendre uns minuts. Si els espinacs deixen anar massa aigua, pots escórrer-les o pressionar-les suaument per a eliminar l’excés de líquid.
– Agrega la sal, el pebre i la nou moscada (opcional) als espinacs i mescla bé. Retira la paella del foc i reserva.
– En un recipient a part, mescla el formatge ricotta amb la meitat del formatge mozzarella ratllat. Agrega sal i pebre al gust i mescla fins a obtenir una consistència suau.
– En una font per a forn de mida rectangular, estén una capa prima de salsa de tomàquet en el fons. Col·loca damunt una capa de làmines de lasanya.
– Sobre les làmines de lasanya, col·loca una capa d’espinacs cuits. Després, distribueix una capa de la mescla de formatge ricotta i mozzarella per damunt.
– Repeteix els passos 7 i 8 fins a utilitzar tots els ingredients, acabant amb una capa de làmines de lasanya en la part superior.
– Aboca la resta de la salsa de tomàquet sobre l’última capa de làmines de lasanya i empolvora el formatge mozzarella restant per damunt.
– Cobreix la font per a forn amb paper d’alumini i enforna durant aproximadament 30 minuts. Després, retira el paper d’alumini i enforna per altres 10-15 minuts, o fins que el formatge estigui daurat.
– Retira la lasanya del forn i deixa-la reposar durant uns minuts abans de servir. Això ajudarà al fet que les capes s’assentin i sigui més fàcil de tallar.