Ingredients

  • 9 plaques de lasanya
  • 150g de tonyina
  • Tomàquet fregit
  • 1 ceba
  • 1/2 pebrot vermell
  • 1 pastanaga
  • 2 alls
  • 500ml de llet
  • 40g farina
  • 50g mantega
  • Sal i pebre
  • Nou moscada
  • Oli d’oliva de Dama d’Elaia

 

Preparació

  1. Posem a bullir les plaques de la lasanya. Mentres les plaques es cuinen, posem un rajolí d’oli en una cassola i avoquem les verdures tallades i deixem que es daurin una mica.
  2. Afegim una mica de salsa de tomàquet i ho remanem. Tot seguit,  ho salpebrem i hi afegim la tonyina.
  3. Per fer la beixamel; posem la mantega al foc en un cassó que es desfaci, després hi afegim la farina  i ho deixem al foc un parell de minuts. A continuació anem afegint la llet calenta i remenant ( la afegim poc a poc,  i quan la farina absorbeixi la llet, en posem una mica més). Salpebrem i afegim una mica de nou moscada.
  4. Posem una fina capa de salsa al fons del recipient. Després afegim 3 plaques de lasanya, a sobre les verduretes amb la tonyina, posem 3 plaques de lasanya més, a sobre més farcit i, per acabar 3 plaques més. Sobre les ultimes plaques posarem la beixamel i una mica de formatge parmesà per sobre.
  5. Ho ficarem al forn a uns 200ºC fins que es dauri el formatge.