La lasanya de tonyina és un plat alternatiu per als qui no vulguin emprar la carn, és a dir, per a vegetarians. És ric en nutrients i posseeix el gran sabor de la lasanya i la beixamel. La seva elaboració és un pel complicada, perquè la lasanya en sí és laboriosa però entretinguda. T’animes?
Lasanya de tonyina, la variant ideal
Si vols menjar lasanya, però no vols cuinar, a GanaSana podràs trobar moltíssims tipus diferents!
Ingredients necessaris
- 9 plaques de lasanya
- 150g de tonyina
- Tomàquet fregit
- 1 ceba
- 1/2 pebrot vermell
- 1 pastanaga
- 2 alls
- 500ml de llet
- 40g farina
- 50g mantega
- Sal i pebre
- Nou moscada
- Oli d’oliva
Preparació de la lasanya de tonyina
- Posem a bullir les plaques de la lasanya. Mentres les plaques es cuinen, posem un rajolí d’oli en una cassola i avoquem les verdures tallades i deixem que es daurin una mica.
- Afegim una mica de salsa de tomàquet i ho remanem. Tot seguit, ho salpebrem i hi afegim la tonyina.
- Per fer la beixamel; posem la mantega al foc en un cassó que es desfaci, després hi afegim la farina i ho deixem al foc un parell de minuts. A continuació anem afegint la llet calenta i remenant ( la afegim poc a poc, i quan la farina absorbeixi la llet, en posem una mica més). Salpebrem i afegim una mica de nou moscada.
- Posem una fina capa de salsa al fons del recipient. Després afegim 3 plaques de lasanya, a sobre les verduretes amb la tonyina, posem 3 plaques de lasanya més, a sobre més farcit i, per acabar 3 plaques més. Sobre les ultimes plaques posarem la beixamel i una mica de formatge parmesà per sobre.
- Ho ficarem al forn a uns 200ºC fins que es dauri el formatge.
Ara, ho pots completar amb un cava Brut Nature Les Solanes de CAP DE SURO
Et recomanem:
Lasanya de bacallà amb espinacs
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!