De diferents tamanys, colors, sabors i textures, la pera és una fruita que es pot trobar en els nostres mercats durant tot l’any, tot i que és durant els mesos d’estiu i de tardor quan podem gaudir del millor gust d’aquesta fruita.
Destaca de la pera l’aportació de vitamines, minerals i fibra.
Respecte de minerals, a la pera en trobem de potassi, de calci, de fòsfor, de magnesi i de ferro.
Recordem que els minerals compleixen en el nostre cos una funció important i que necessiten d’una renovació diària, igual que les vitamines.
En relació amb les vitamines, les més abundants són les que corresponen al grup A i C, tot i que també hi trobem quantitats -menys importants- de vitamines del grup B.
La pera també aporta hidrats de carboni, aproximadament uns 10 grams per cada 100. Cal saber, però, que aquesta quantitat pot ser diferent en funció de la maduresa del fruit. Quant més madur, més hidrats de carboni contindrà. Els hidrats de carboni són els responsables d’aportar energia al nostre organisme.
Molta aigua i poca caloria
La pera és una fruita que també té alts continguts d’aigua, amb la qual cosa podem ressaltar la seva qualitat refrescant. També és molt recomanable per a les persones que pateixen del ronyó i de gota, pel baix contingut de sodi.
Una altra de les qualitats de la pera és la baixa aportació calòrica, 46 calories per cada 100 grams. La pera és una aliment indicat per a les persones diabètiques, ja que ajuda a mantenir el control del sucre en la sang. A més a més, el seu consum habitual ajuda a mantenir estables els nivells del colesterol.
També es tracta d’una fruita rica en pectina, de manera que alleugera les digestions pesades i, a la vegada, pel seu contingut en fibra té efectes saciants i de neteja de l’organisme.