El torró artesà de crema cremada elaborat per Toni Roig, de la històrica pastisseria La Colmena de Barcelona, es va proclamar ahir com el millor de tot l’estat en el concurs organitzat per l’Escola de Pastisseria del Gremi de Pastisseria de Barcelona.
Un jurat format per professionals de renom, com els pastissers Lluc Crusellas, Elies Miró i Alberto Díaz, va fer la degustació i deliberació de 52 dolços presentats per mestres artesans de tot el territori espanyol, valorant-ne el gust, textura i aspecte.
Els candidats han hagut de lliurar quatre tauletes de torró artesà de crema cremada al jurat, elaborades a partir d’ametlla, rovell d’ou, làctics, sucres i aromatitzants. Seguidament, havia de cremar-se per una o diverses cares.
La pastisseria guanyadora formarà part del jurat a la següent edició, on no podrà tornar a participar. A més, el guanyador compartirà amb els alumnes de l’Escola de Pastisseria del Gremi de Pastissers de Barcelona una exposició tècnica del torró que s’ha endut el premi.
La pastisseria La Colmena, dirigida per Toni Roig, és una de les més antigues de Barcelona. Des que es va fundar a l’any 1849 a la Plaça de l’Àngel, al Gòtic, elaboren dolços típics catalans i caramels fets a la manera tradicional. Entre tots els torrons que preparen, l’especialitat de la casa és el torró de crema cremada, però també n’elaboren de Xixona i d’Alacant, tots dos fets a partir d’ametlla i mel.
La primera vegada del concurs
Després de l’èxit dels certàmens per guardonar els millors croissants artesans de mantega i els millors panettones artesans de tot l’estat, el Gremi de Pastisseria ha convocat per primera vegada aquest concurs per trobar el millor torró artesà de crema cremada de tot l’estat.
La intenció d’aquesta entitat gremial és incentivar i premiar les habilitats dels pastissers artesans, tot buscant el reconeixement a la qualitat de la pastisseria artesana del país.