Basant-se en la neurogastronomía, Mamá Heladera transforma en gelat els records de la infància
Abans d’obrir el seu nou local, van fer una enquesta al barri del Poblenou per tal de conèixer els records d’infància dels veïns i veïnes del barri i com els associaven amb els sabors. Així, han creat sabors basats en aquests records agafant un sabor predominant i l’aroma de posició. És, per tant, una gelateria molt innovadora, els gelaters van estudiar a l’escola Hoffman i van prestar especial atenció a les explicacions sobre neurogastronomia de Montse Saperas. En especial a com la percepció del sabor afecta la cognició i la memòria.
Un bon exemple és el gelat de “Record de Coco de Liang”, que evoca al gelat industrial de mig coco de La Menorquina que servien al restaurant xinès de Poblenou. Val a dir, que aquest sabor va sortir més d’un cop a les enquestes. Amb aquest sistema, s’han creat gelats de sabors tan inèdits com “Remenar l’olla de beixamel”.
Els propietaris de la gelateria expliquen que els seus gelats estan fets des de 0 i que no tenen una base comuna. Així mateix, també diuen que estan basats en l’estil italià, que és més cremós. Els propietaris de Tío Ché estan molt il·lusionats amb aquest nou projecte i diuen que el següent pas serà portar aquesta idea a l’alta cuina.