T’expliquem els errors més comuns a l’hora de treballar la carn a la brasa o a la graella. Agafa paper i boli perquè en endavant seràs el rei o la reina de les pròximes barbacoes.
La temperatura!
A l’hora de fer carn a la brasa no hi ha res pitjor que treure la carn de la nevera un minut o dos abans de posar-la al foc. Cal tenir la carn temperada, i com més temperatura tingui, millor serà la cocció. Pel senzill fet que hi haurà menys diferència de temperatura entre carn i foc. Traieu-la de la nevera, almenys, mitja hora abans.
No tenir una bona brasa
Per alguna cosa es diu carn a la brasa. És obvi, però has de tenir una bona brasa, però sense flames. Això s’aconsegueix amb paciència. Has de començar a preparar la brasa, com a mínim, una hora abans de posar la carn”. I oblidar-vos d’aquestes imatges d’anunci de la flama besant la carn: fa falta un llit de brasa vermella ben calent, però no flamíger: gens de foc directe.
Girar massa vegades la carn
Aquest error s’enquadra en el genèric ‘No tenir paciència’. Hi ha gent que una vegada que posa la carn damunt de la brasa la gira tres vegades per minuts. Mal. Si tens una carn a bona temperatura, ben macerada i amb una bona brasa, perquè quatre minuts costat i costat. Si la gires massa només aconseguiràs marejar-la i entorpir la cocció.