Sartoria Panatieri, de Barcelona, és la millor pizzeria del 50 Top Pizza Europa per al 2023. Així ha qualificat la guia més influent del món de la pizza a aquest establiment barceloní.
La pizzeria de Rafa Panatieri i Jorge Sastre ha aconseguit així aquest reconeixement, enduent-se també el premi especial Pizza of the Year 2023 – Latteria Sorrentina Award, per la seva salsa de tomàquets cherry rostits, mozzarella i holandesa d’alfàbrega.
“La tornada a l’origen i a l’autenticitat. El respecte pel producte”. Aquesta és la filosofia de Sartoria Panatieri, on cada producte que arriba ha estat seleccionat entre centenars, que poden semblar iguals però no ho són. Rafa i Jorge analitzen producte i productors, què fan i com ho fan i si estan en línia amb els seus principis de sostenibilitat i qualitat. Per això s’involucren també en alguns processos com l’embotit o el formatge, de vegades tots sols, d’altres, amb amics productors artesans.
Els responsables d’aquesta pizzeria amb dos establiments a la capital catalana, un a Gràcia i un altre a l’Eixample Dret, manifesten que la pizza és la màxima expressió del seu treball com a cuiners. Una especialitat gastronòmica que defensa la filosofia del respecte pel producte i del temps que han necessitat per entendre’l i millorar-lo. Des de la massa, que fermenta i lleva, fins a cada un dels ingredients que la componen, incloent-hi el forn i la llenya.
El segon lloc del 50 Top Pizza Europa 2023 l’ocupa Bæst, la pizzeria que l’italià Christian Puglisi té a Copenhaguen i que justament va protagonitzar una de les darreres Sartoria Panatieri Sessions a Barcelona. El tercer premi correspon a la pizzeria de Londres 50 Kalò, de Ciro Salvo, en primeres posicions de la guia des de la seva primera edició, aconseguint també el premi especial Best Fried Pasta Pie 2023 – Pastificio Di Martino Award.
La segona pizzeria espanyola del 50 Top Pizza Europa 2023 és Fratelli Figurato a Madrid, que aquest any ocupa el sisè lloc i per tant baixa quatre posicions respecte al segon lloc del 2022, i tanca el top 10 de la llista europea La Balmesina de Barcelona.
Premis Green Oven
El conjunt de pizzeries conscienciades amb el medi ambient a Europa segueix creixent a Europa, i per això aquest any s’han atorgat sis premis Green Oven, el segell que distingeix el compromís de l’establiment amb la sostenibilitat mediambiental.
Sartoria Panatieri a Barcelona; Bæst a Copenhaguen; Forza a Hèlsinki; La Pizza è Bella Gourmet a Brussel·les; MO de Movimiento a Madrid i Flat Earth a Londres, conformen el grup de pizzeries europees premiades per les seves pràctiques sostenibles.