Amb l’arribada d’abril no estrenem només un mes nou, sinó també una estació nova. Per fi es desplega la primavera i ja podem començar a retrobar-nos amb les nostres delicioses fruites, que comencen a aparèixer per refrescar-nos i aportar-nos tots els seus nutrients durant els propers mesos.
L’horta es torna més abundant, diversa i acolorida durant aquesta època de l’any. Diem adéu a les hortalisses calòriques de l’hivern i deixem les coccions més llargues per buscar una cuina més lleugera i incorporar els crus.
Arriben les primeres maduixes, riques en vitamina C, un nutrient molt necessari per suportar els alts i baixos immunològics de la primavera. Les cireres també fan la seva aparició i s’incorporen a la cuina en salses, gaspatxos i pastissos.
Trobem al mercat fulles amargues del tipus créixens, endívies, espinacs, i és temporada alta d’espàrrecs. Són verdures que resulten perfectes per a una neteja del fetge i ajudar a depurar el nostre organisme.
Les mongetes tendres, pèsols i faves també estan al seu millor moment, i són ingredients fantàstics per gaudir del seu exquisit sabor i aprofitar la seva dolçor per apropar aquestes hortalisses als més petits.
Una perfecta opció gastronòmica d’aquesta temporada en que alleugerim les receptes és combinar el gran ventall de les hortalisses de primavera amb peixos de la costa catalana: sèpia, cloïsses, rap, lluç, musclos…
Et proposem una recepta per aquest mes que de segur t’agradarà:
Seitons fregits amb vi blanc:
Des d’abril fins a juny, és l’època idònia per portar el seitó a la taula. Aquesta recepta és senzilla de preparar, ja que, es fregeixen els seitons en oli calent i els hi afegeixes i vi blanc perquè li doni el seu toc característic.
Ingredients per a 4 persones
– 16 seitons frescos grossets
– 2 grans d’all
– 3 fulles de julivert
– 1 bitxo
– 1 copa de vi blanc
– 1 got de brou de peix
– oli d’oliva verge extra
Preparació
– Neteja els seitons retirant-ne el cap, la panxa i l’espina; deixa els dos lloms junts, en forma de papallona.
– Escalfa una mica d’oli d’oliva en una cassola de fang. Daura-hi els alls laminats i el bitxo.
– Afegeix-hi els seitons abans que l’all es dauri massa. Deixa’ls fregir a foc mitjà només 1 min.
– Afegeixi el julivert picat i després el vi blanc; deixa que s’evapori l’alcohol.
– Afegeix-hi el brou de peix i deixau-ho bullir uns 2 min.
– Serveix els seitons fregits en un plat una mica calent.