El ‘kimchi’ és una col fermentada i picant originària de Corea molt fàcil de conservar, i que cada vegada s’està donant més a conèixer.
És un aliment que ha estat declarat patrimoni cultural intangible de la humanitat per la UNESCO, com el cafè turc, el pa de gingebre de Croàcia, el ‘lavash’ armeni o la dieta mediterrània. El que la UNESCO reconeix en aquest cas no és l’aliment en sí, sinó la manera de preparar i compartir en grup aquest aliment, dos coses que identifiquen la cultura coreana i fortaleixen les relacions familiars.
És recomanable probar molt sovint (a poder ser diàriament) la nostra preparació de ‘kimchi’ des del dia en què comença a fermentar. Si ho fem, notarem el canvi de sabors, com guanya i perd matisos i aromes.
El ‘kimchi’ té diverses aplicacions. Es pot posar en sopes (o en ramen), en entrepans, per acompanyar plats d’arròs o de pasta… En realitat, el ‘kimchi’ es pot col·locar en totes les receptes, ja que va molt al gust del consumidor.