exportacions

La capacitat exportadora del sector fructícola català se situa en la tercera posició respecte de la resta dels sectors agroalimentaris, amb unes vendes per valor de més de 1.300 milions d’euros, només per darrere del sector càrnic i dels productes d’hortalisses i similars, segons les dades publicades per fonts de la conselleria d’Agricultura.

Unes exposicions que van donar moltes dades

Coincidint això sí, amb la inauguració del Saló alimentària al recinte Gran Via de Fira de Barcelona, ​​a l’Hospitalet de Llobregat fa unes setmanes. A més, també es va descatar que el sector de la fruita i de les hortalisses ha registrat un increment del seu valor del 2,1% en comparació amb 2016.

En una de les conferències es va destacar que es va posar en valor que el 80% de la producció fructícola catalana es destini a l’exportació durant la inauguració de la tercera edició del Fruit Business Fòrum, en el marc de Alimentària.  Olives esferificades preparades per consumir a casa, ou amb closca cuita a baixa temperatura o el primer torró liofilitzat del món són algunes de les innovacions que es  van poder veure dins d’Alimentaria.

Catalunya, una potència econòmica

Cal destacar que a nivell estatal i europeu, la importància de Catalunya en el PIB espanyol és tan rellevant com la dependència exterior de la regió amb la resta de comunitats. La principal destinació de les exportacions catalanes no és França, Alemanya o Itàlia. És Aragó, important 10.782.000 d’euros en béns i serveis produïts a Catalunya a nivell anual.

Per altra banda, Catalunya també manté el foment de la relació comercial entre empreses catalanes i xineses amb en fi d’impulsar l’exportació a la Xina de carn, fruita, peix i alfals, sens dubte uns dels mercats i clients més potencials pel que fa a nivell d’exportacions del sector.

Catalunya hauria de poder fer arribar els seus productes al principal mercat agroalimentari del món de manera sistemàtica i continuada. En aquesta direcció, sobretot a través de Prodeca, s’estan concretant fórmules que han de permetre fer de l’exportació a la República Popular de la Xina cosa normal per al sector agroalimentari català.