Tot indica que avui les coques de Sant Joan que més es compraran seran les de crema i llardons per davant de la de fruites. Però sobretot el que el Gremi de Pastisseria de Barcelona espera és tornar al nombre de vendes que es va registrar al 2019 a tota Catalunya.
Es preveu vendre 1,8 milions de coques de Sant Joan
Arribat el punt el que hem arribat, el Sant Joan que celebrarem s’aproparà més a la normalitat que l’any passat. Moltes ciutats i pobles catalans han organitzat revetlles populars, fogueres i sopars de germanor per gaudir de la nit més curta de l’nay.
Per tant, els pastissers estan preparats per elaborar tantes coques com es faria en un any sense pandèmia. Això significa arribar a vendre 1,8 milions de coques a tota Catalunya com es va fer al 2019.
El consumidor busca més els productes saludables i menys els industrials
Elies Miró, president del Gremi de Pastissers de Barcelona ha explicat en una declaració que “Moltes enquestes i estudis demostren que aquesta crisi ha accelerat el consum conscient: comprar productes saludables, de proximitat, de temporada i no ultraprocessats. I aquí els pastissos i les coques artesanes de pastisseria no tenen competència: acabats de fer, amb producte fresc i de proximitat i sense conservants ni colorants ni oli de palma ni greixos trans”
Quina és la coca més buscada?
Els hàbits i les preferències van canviant amb el temps i si anys enrere la protagonista de les coques era el tradicional brioix amb fruites, ara ja no és així. Aquest doncs, ha passat a la tercera posició del ranking de vendes. En els últims anys, la més demanda ha sigut la de crema seguida per la fullada amb llardons. A més, la de xocolata és la incorporació més recent entre el variat de coques i revetlla rere revetlla, va guanyant adeptes.