recepta-gourmet-gambes-taronja-sesam

Una combinació guanyadora

 

Ingredients per a la recepta

PER A LES GAMBES

  • 300 gr. de gambes pelades (mitjanes o grans)
  • 25 gr. de llavors de sèsam d’ORDI NATURA
  • 10 g. de maizena
  • 15 gr. de fècula de patata (o 20 gr. de maizena si no tens fècula)
  • Sal al gust
  • Oli de gira-sol (per fregir)

 

PER A LA SALSA

  • 180 ml. de suc de taronja de MaMi Taronges
  • 50 ml. de vi de Xerès sec (NO vinagre de Xerès)
  • 30 ml. de salsa de soja
  • 2 tsp. (Culleradetes) de sucre bru

 

Elaboració de la recepta

PER PREPARAR LES GAMBES

  1. En un bol mitjà, barreja l’ou, la maizena, la fècula, la sal i el sèsam. No cal que ho bates molt, simplement assegura’t que tot queda ben barrejat.
  2. Barreja d’ou, sèsam, maizena i fècula.
  3. Bolca les gambes sobre la barreja anterior i barreja-ho tot bé.
  4. En una paella àmplia, s’escalfa a foc mitjà-alt (intensitat 7 vitroceràmica) una mica d’oli de gira-sol, el just perquè la base quedi coberta.
  5. Quan l’oli estigui calent però no fumejant, amb unes pinces de cuina veu col·locant les gambes a la paella. Procura que no es toquin molt, o s’enganxaran entre elles (si es peguen només per les puntes, després es poden separar).
  6. Fregiu les gambes.
  7. Cuina les gambes 1 o 2 minuts per cada cara. És important que l’arrebossat no se’t cremi, perquè després utilitzarem la mateixa paella per a la salsa i si queden restes d’arrebossat cremat, poden amargar la salsa.
  8. Un cop cuinades totes les gambes, reserva-les en un plat mentre cuines la salsa.
  9. Gambes lleugerament arrebossades i fregides.

 

PER PREPARAR LA SALSA

  1. A la mateixa paella on has cuinat les gambes, aboca el suc de taronja, el vi de Jerez, el sucre i la salsa de soja.
  2. Puja a foc alt, i deixa que la salsa bulli fins que es redueixi, remenant ocasionalment, durant 6 minuts. No hauria d’arribar a espessir del tot, això succeirà en refredar.

 

PER SERVIR

  1. Quan la salsa s’hagi reduït, retorna les gambes a la paella amb cura, i per barrejar-ho tot, salta el contingut de la paella amb suavitat perquè el arrebossat no es desfaci. Serveix acompanyat d’arròs blanc.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Anhel d’Empordà Blanc de Pere Guardiola Celler, un vi ben constituït, persistent i ample; lleuger per la seva fruitositat però consistent i d’excepcional bouquet que dóna la criança en roure.

anhel-emporda

Recepta extreta de: http://abuenhambre.com/entradas/receta-gambas-con-naranja-y-sesamo/