El Forn Gil és un dels millors d’Espanya i ho avala l’Associació de Panàtics durant la ruta del Bon Pa. L’establiment es troba al carrer Navas de Tolosa número 261 de Barcelona i uns carrers més avall va obrir un segon forn.
El Forn Gil, un dels millors del país
Allà, hi pots fer un mos a les diferents pastes de la reposteria acompanyat d’un bon cafè. I, en acabar, marxar amb un pa sota el braç. Pot haver res millor?
Gil emana tradició i innovació
L’any 1956 Gerardo Gil i Rosa Miranda van fundar la primera botiga de Forn Gil a Sitges. Però, no va ser fins l’any 1971 que van inagurar la primera botiga de Forn Gil a Barcelona, el c/ Navas de Tolosa, 263 del barri del Clot, la qual segueix elaborant el pa cada dia pels seus clients.
3 generacions després l’aprenantatge i l’amor per l’ofici segueixen intactes, tal com van aprendre del pare fundador de l’establiment. Gil continuen treballant amb el mateix procés artesà que va ensenyar en Gerardo, utilizant sempre la seva massa mare de cultiu i la matèria prima de primera qualitat.
En el forn Gil hi pots trobar tot tipus de pa fet de manera manual i 100% artesà. Des de cúrcuma, llonguet, baviera, espelta, cavallers, rústic o pa de coca. Tot de primera qualitat. A més, també hi pots trobar elaboracions de rebosteria des de les més tradicionals, com braços de gitano, croissants, ensaimades, etc. Fins la més innovació, com per exemple pa pensat per Sant Jordi; un pa elaborat amb formatge, sobrassada i nous amb cúrcuma i el pebre vermell per potenciar el color i el sabor.
Gil és dels millors fons d’Espanya
La clau del seu èxit ha estat respectar els mètodes dels seus avantpassats però sabent-se adaptar als nous paladars i sabors, així com, evolucionar amb els mecanismes i la seva elaboració. Fet que els ha portat a ser reconeguts a nivell estatal i autonòmic. L’Associació de Panàtics sempre els inclou dins la ruta del Bon Pa com un dels llocs imprescindibles de Catalunya per tastar un pa al més pur estil tradicional.
Però això no és tot. En els últims anys, se’ls ha reconegut com un dels 80 millors forns d’Espanya aconseguint la segona estrella Dir i també incloent-los dins la ruta del pa espanyol.
Et recomanem:
Una ruta gastronòmica pel Passeig