Arriba la Fira del Gall de Vilafranca, la més tradicional. Amb més de 355 anys d’història, la fira torna envoltada del Mercat d’aviram, la Mostra gastronòmica, el Celler Penedès i el Mercat d’artesania. Allà s’hi exposaran les races de gallines de la comarca, els tastos de vins de la DO Penedès i el maridatge d’alta cuina.
Arriba la Fira del Gall de Vilafranca
La fira de la capital de l’Alt Penedès és l’ocasió perfecte per viure l’experiència completa de la criança a la degustació del Gall del Penedès, reconegut amb la Indicació Geogràfica Protegida (IGP). Artesania, pintura i activitats en família culminen un cap de setmana ideal pels amants de la gastronomia de qualitat.
Les jornades seran precedides per l’actor, guionista i director d’espectacles, Quim Masferrer, que serà l’encarregat d’obrir les festes com a pregoner de la fira.
El Mercat d’aviram és l’essència i el centre neuràlgic d’interès de la fira. Allà s’hi pot comprar el Gall del Penedès, el que més agradi, a més de disposar del servei d’escorxador per sacrificar l’animal i plomar-lo.
També, tindrà lloc el XI Concurs de Raça de Gallines Penedesenca Memorial Amadeu Francesch a la plaça d’exposició d’aviram. Allà hi haurà una mostra i concurs de les quatre varietats de raça de Gallines Penedesenca: aperdiuada, barrada, blat, negre tradicional i el gall negre millorat. L’exposició clourà amb el concurs. Això, se li suma el V Concurs del millor color de closca d’ou de la gallina i una Mostra de la “Valenciana de Chulilla”, que és la raça convidada d’aquesta edició.
Artesania, exposició i tasts
A la plaça de la gastronomia hi haurà la Mostra Gastronòmica. Per 6 euros es podrà gaudir d’una copa de vi commemorativa, brou d’aviram, pa, garlanda, catànies i cafè. Tota una gran experiència culinària.
Per primera vegada, se celebra el primer Concurs “Millor plat cuinat amb Gall del Penedès amb IGP” dins l’espai de la Mostra gastronòmica. Un acte obert al públic on es posarà a prova l’enginy en l’elaboració de les receptes i la qualita ti la innovació com a ingredients estrella dels seus plats. Dels sis plats representats, un es proclamarà com el millor sota el criteri de tres jurats experts.
Com és habitual, hi haurà l’espai de Tast de Vins que està dedicat a la degustació de vins negres de la DO Penedès. També s’hi podrà trobar una Botiga de Nadal on s’inclou un espai de venda de vins negres, rosats, blancs, escumosos Clàssic Penedès i dolços de la Denominació d’Origen Penedès, així com altres productes selectes d’alimentació artesana.
En el Mercat d’Artesania el conforma prop d’una norantena de parades de productes fets a mà, de proximitat i d’artesania pura. S’hi desenvoluparan tallers per als més petits per a que puguin gaudir de la fira en la seva totalitat.
Finalment, per gaudir de l’experiència de manera plena, hi haurà un trenet arreu de la fira per poder anar vivint el cap de setmana d’una manera diferent i divertida, apte per a tota la família.
El programa d’actes es pot trobar a la pàgina web de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès.
Et recomanem:
Fira Orígens torna a Olot el 23 i 24 de novembre