Una textura i un sabor salvatges!
Ingredients per a la recepta (4 persones)
- 700 grs. de carn de cuixa de cabra hispànica salvatge de Donum Deus
- oli d’oliva verge extra
- vi blanc
- brou casolà de carn
- 1 ceba
- 1 pastanaga gran
- 1 pebrot verd gran
- 1 patata gran
- 2 carxofes
- sal
- pebre negre mòlt
- romaní
- 1/2 culleradeta de ceps en pols
Elaboració de la recepta
- Tallem la carn a daus no gaire grans, millor de mos. Els saltem en una cassola amb una mica d’oli, incloem també el tros central amb l’os, donarà més gust al plat. Quan s’hagi absorbit el seu propi líquid salpebrem i afegim una mica de romaní.
- Aboquem un bon raig de vi, deixem reduir.
- Afegim el brou, que cobreixi la carn, tapem la cassola i deixem fer a foc mitjà fins que la carn estigui tendra, al voltant d’una hora, segons el gruix de la carn. Si us agrada més caldós podeu afegir més brou.
- Pelem i tallem la ceba tendra en juliana.
- Rentem, assequem i tallem el pebrot en juliana.
- Pelem i tallem la pastanaga a rodanxes fines.
- Pelem, rentem, assequem i tallem a rodanxes fines la patata.
- Netegem les carxofes i les trossegem.
- Saltegem totes les verdures i la patata en el wok amb una mica d’oli. Salem i afegim els ceps en pols. Les verdures han de quedar al dente.
- Afegim les verdures a la cassola 5 minuts abans de tenir la carn llesta, barregem i passats els 5 minuts servim calent.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un Fermí del Celler Bohigas, un vi negre color cirera opaca amb rivets granat que en boca és sobri i potent. Amb una tanicitat marcada però integrada dins d’un conjunt compacte que concentrat, com si encara li quedés alguna cosa per dir.
Recepta extreta de La Cocinera de Bétulo: http://cocinabetulo.blogspot.com.es/2016/04/estofado-de-carne-de-cabra-con-verduras.html