Les escopinyes són una tapa molt comú, acabades de sortir de la llauna i amb una mica de salsa Espinaler. Són riques en ferro i proteïnes, amb molt de iode. Proposem tres plats per a poder gaudir de les escopinyes més enllà de l’aperitiu.
Gelatina de vermut d’Ulldecona amb marisc variat
Sense allunyar-nos del vermut, proposem aquesta manera de servir escopinyes una mica diferent del que estem acostumats. Amb aquesta recepta, Juanjo Roda experimenta amb les textures i explica com podeu cuinar una gelatina de vermut que se servirà amb el marisc variat (escopinyes, navalles, musclos, seitons i cloïsses).
Lluç escalfat amb sopa d’escopinyes i porrusalda
Aquest ja és un plat principal. L’ingredient destacat és el lluç, però les escopinyes donen gust al brou que acompanya el plat, junt amb el puré de porrusalda (de porros).
Tàrtar de navalles, escopinyes i salsa japonesa
El secret d’aquest plat és la salsa japonesa, tot i que el gust de les navalles i les escopinyes també n’és cabdal. Aquesta salsa està conformada amb ingredients com la soja, els cítrics o el vinagre d’arròs.