Amb l’arribada del fred s’agraeix tenir un plat calent a taula. No hi ha dubte que la baixada de temperatures anuncia la temporada dels brous i les sopes. Aquests ens ajuden a entrar en calor ràpidament i ens donen forces per al que ens queda realitzar.
A part de la famosa escudella de Nadal, em recollit tres sopes diferents per a què no repetim sempre la mateixa durant aquesta temporada:
Sopa amb mandonguilles i verdures d’hivern
Una recepta de David Caballero, que recorda a la carn d’olla amb escudella, tot i que, en aquest cas, els aliments que trobem són mandonguilles, pastanaga, ceba, carbassa i alguna altra fulla. És una recepta més aviat de tardor que d’hivern, però es pot alterar per a què sigui més adient a l’època en què ens trobem.
Brou o fumet de peix
El fumet de peix és un brou preparat amb peixos de toca, ceba, api, llorer i farigola, que té un sabor suau . Se solen utilitzar els caps i despulles de peixos per a la seva realització. Es pot menjar com a brou en sí, amb una mica de pasta, arròs o les dues coses, però també serveix de base per a fer altres plats, com arrossos.
‘Harira’, la sopa marroquina
És la sopa del Magreb per excel.lència. Es consumeix molt durant el Ramadà, i es prepara a totes les cases de manera lleugerament diferent, tot i que és molt comú que totes portin llenties i cigrons a parts iguals.