Creada per Jordi Marcé i Josep M. Anglada, Cervesa artesana Minera ja té una història de deu anys des de que juntament amb Jordi Muñoz, van començar a fer cervesa a Ogassa, la tardor del 2012.
Després d’un període intens de proves i consolidació de les instal·lacions, la primera elaboració i llançament de la primera cervesa Minera, sota el nom d’Avet, es va fer a l’obrador de cal Gat a l’any següent a la seva fundació.
Tot seguit, a més d’Avet, van treballar per consolidar la marca entorn de dues varietats clàssiques més: Bonaplata i Carbó. Durant tot aquest temps, l’equip de Minera ha seguit treballant per crear una família de productes molt més àmplia i complerta de manera que tots els públics es sentin representats.
Així, a banda de les tres cerveses insígnia d’aquesta cervesera, també compten amb la sèrie Plus, amb propostes tan ben aconseguides com la sense gluten Low Alcohol Amber Ale; l’Old Miner, una IPA americana; i la Gold Rush, saborosa rossa belga.
En la seva carta de referències, Minera oferta una cervesa per a cada estació: Saisson, primavera; Session IPA, estiu; Pumpkin ale, tardor; i Winter ale, hivern.
I les cerveses especials i les col·laboracions també formen part del seu univers cerveser amb títols com la Crazy Miner, en la varietat amb tequila i amb Garnatxa negra, o la red Ipa Sang d’Octubre.
Un obrador ben preparat
El seu obrador és una petita nau al polígon de cal Gat de Sant Joan de les Abadesses. La producció es basa en una sala de cocció de 500L, 100% elèctrica, preparada per treballar habitualment fent doble cocció i un conjunt de 4 fermentadors de 1000L i 2 fermentadors de 500L.
Actualment la cervesa Minera està present i consolidada a nivell local al Ripollès i cada vegada més coneguda i reconeguda a nivell català.