La Baula és un projecte cultural que busca no només acostar el món del vi, sinó també donar a conèixer els vins que tenim a prop.
El seu propòsit, tal i com manifesten a la seva web és “incentivar el consum de vi català als restaurants, amb voluntat de donar a conèixer i reivindicar les varietats tradicionals. Es materialitza amb l’organització de tasts associats a una carta efímera”.
Així, un cop al mes organitzen un tast de vins catalans a la Bodega Borràs, tot i que el projecte espera estendre’s a altres espais. Cada 30 dies s’organitza en aquest celler un tast on un convidat presenta una selecció temàtica de 5 vins catalans que es presenten maridats amb un menú elaborat per a l’ocasió per la cuina d’aquest nou celler de l’Eixample.
Els vins presentats al tast s’incorporen a una carta efímera disponible durant tota la resta del mes al mateix celler, de manera que qualsevol que s’hi acosti pot conèixer els 5 vins del mes.
Al tast d’aquest mes, el 3 de maig, els convidats van Sara i Jonatan de The Wine Truck. Ambdós van proposar una immersió al trepat i la parellada, les varietats de raïm autòctones de la Conca de Barberà. Van donar a tastar vins de cinc cellers: Vins de Pedra, Jordi Llorens, Mas de la Sabatera, Can-Vi i Josep Foraster. Després del tast, els assistents van poder degustar alguns dels plats de la carta del Celler Borràs, com la truita trufada, el tàrtar cruixent, el roast-beef amb manxec i rovell fumat o la tonyina lleugerament rostida.
Els plats van acompanyar el vins que els assistents van poder arribar conèixer millor. En definitiva, La Baula busca que tots, els consumidors, els experts, els restaurants, els vins s’apropin una mica més per a gaudir de l’excepcionalitat de molts vins del nostre territori.