A la granja de Ca L’Alzina de Puigcerdà elaboren iogurts, flams, mató i llet fresca de les seves pròpies vaques. Ofereixen producte artesà i de proximitat, venent directament a l’usuari final.
La historia de la granja va començar l’any 1933 quan el besavi d’aquesta família de pagesos ceretana, l’Esteve Sahís, va decidir fer un cop de cap i deixar el mas que tenia llogat a Age, a Cal Faló, i comprar Ca l’Alzina de Vilallobent amb 7 vaques, 1 egua i un bou. Des d’aquell moment, que crien les seves vaques de llet a la granja i n’elaboren làctics artesans del Pirineu.
Ara ja fa una vintena d’anys que en Marc va prendre les regnes del negoci, amb valentia, passió i 60 vaques. I es va traslladar a Mas Pallarols, una explotació amb més espai i infraestructures més modernes i situada a Puigcerdà. L’any 2015 es van iniciar amb l’obrador de iogurts i productes làctics artesanals.
Actualment, juntament amb la Mònica tenen 300 vaques frisones per produir llet fresca i elaboren artesanalment flams, mató i iogurts naturals, de llimona, de maduixa, de melmelada de gerds, de mores, de maduixa i de canyella. També ofereixen llet pasteuritzada d’un litre, mató i flam de vainilla.
Aposten per elaborar un producte de proximitat de gran qualitat i a un preu just. Comercialitzen les seves especialitats directament a la Cerdanya a botigues i grans superfícies, hotels i cases rurals, escoles i hospitals, reconeguts restaurants i a la seva pròpia granja.