A la Formatgeria La Frasera elaboren formatges artesanals amb llet de cabra a l’estil tradicional, recuperant el sabor, textura i aroma dels formatges de sempre. La seva dedicació i afecte els permet obtenir uns productes naturals, bons i de qualitat.
Ubicada al municipi de Vacarisses, entre el Parc Natural de Montserrat i el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, en aquest obrador us conviden a visitar-los per conèixer les seves instal·lacions i la seva botiga, on a més de poder tastar els deliciosos formatges de la casa, també podeu gaudir d’un passeig per la finca i conèixer el nostre entorn natural.
La formatgeria forma part de la Finca La Frasera, envoltada d’un entorn de gran valor paisatgístic i natural, tocant el Parc Natural de la Muntanya de Montserrat.
Ramat de cabres
La llet procedeix de cabres de raça murciano-granadina, que pastura en els boscos del Parc Rural de Montserrat. La criança saludable en un entorn natural permet l’obtenció d’una llet de gran qualitat. A continuació, elaboren els formatges artesanals amb llet de cabra amb els mètodes de sempre, recuperant el sabor, textura i aroma dels formatges de sempre. Les seves instal·lacions els permeten l’elaboració del formatge a l’estil tradicional, adequant-se a les estrictes normes de qualitat i de seguretat alimentària. També aposten per l’energia renovable, disposant de caldera de biomassa. El resultat són uns productes naturals, bons i de qualitat.
Entre les seva producció, costa decidir-se per la qualitat que ofereixen les seves especialitats. Des del El Cingle, un clàssic formatge dur molt gustós i elaborat amb llet crua de cabra i l’olor penetrant i fort, fàcilment de reconèixer, a El Castell, formatge cremós de cabra de llet pasteuritzada de quallada enzimàtica, amb una escorça florida característica i de gust intens i persistent, amb notes de fruits secs. I pel mig, diverses varietats com la terrina de mató de cabra, autèntic mató artesanal de cabra, elaborat com abans, ideal per a menjar amb mel o melmelada o el formatge amb oli d’oliva verge extra i herbes, elaborat a partir de llet crua de cabra, afinat en oli d’oliva verge extra i herbes naturals: sajolida, orenga, farigola i romaní, ideal per a aperitius.