Podríem dir que els càlids són els colors de la tardor, ja sigui pels tons amb què la natura es vesteix durant aquesta estació o pels colors d’alguns dels aliments més típics d’aquesta època.
Anem a fer un repàs d’aquests aliments que tant de caliu donen a la nostra cuina per la tardor:
Carbassa
Potser és la verdura taronja per excel·lència, i forma part de la mateixa família de vegetals que el carbassó, el cogombre, la síndria o el meló. La carbassa és un aliment molt nutritiu per diverses raons: és rica en aigua, poc calòrica, té molta fibra, és saciant, és útil en casos d’estrenyiment, essencial per la visió, la pell, les mucoses i el sistema immunològic. També té vitamines antioxidants, potsi, fòsfor i magnesi.
Castanyes
Fruit sec de la tardor, i especialment popular a Catalunya per la Castanyada. Té una composició nutricional molt semblant a la dels cereals, té potasi i àcil fòlic.
Bolets
Tot i que s’hagi parar especial atenció a la recol·lecta d’aquest aliment per tal d’evitar intoxicacions, els bolets poden ser un aliment clau. Són molt rics en aigua i tenen poques calories, a part de no tenir colesterol, ser pobres en grasses, ser unes bones fonts de fibra, potasi, ser baixes en sodi i ajudar a tenir un bon trànsit intestinal.
Consumir bolets és molt recomanable per aquelles persones que pateixes hipertensió o problemes cardiovasculars.
Figues
Una de les fruites amb més sucres, molt útils per espostistes, saciant i reguladora del trànsit intestinal per l’alt contingut en fibra, potasi, fòsfor i magnesi.
Magranes
Un aliment molt vistós a ulls dels més petits, escassament calòric i amb molt pocs hidrats de carboni. Està format principalment d’aigua i altres vitamines i minerals com la vitamina C o el potasi.
És un aliment antioxidant molt apte per aquells que pateixen patologies digestives.