El resturant Disfrutar de Barcelona, dels xefs Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch, ha passat de la cinquena a la tercera posició en el rànquing anglès The World’s 50 Best Restaurants, que es va fer públic ahir a Londres.
En aquest certamen que arriba a la seva vintena edició, més de 1.080 experts internacionals del sector de la restauració i gurmets viatgers que formen part de l’entitat gastronòmica han votat la llista dels millors restaurants del món.
L’establiment situat al carrer Villarroel de la ciutat i capitanejat pels excaps de cuina d’el Bulli Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas, ja gaudia de la cinquena posició en el rànquing de l’any passat.
La primera posició de la llista del 2022 és el restaurant Geranium, de Copenhaguen; seguit del Central, de Lima; el Diverxo, de Madrid, ostenta la quarta posició i el restaurant Pujol, de Ciutat de Mèxic, la cinquena.
D’altra banda, Josep Roca, del Celler de Can Roca, ha estat guardonat amb el premi Beronia World’s Best Sommelier.
El jurat del premi ha qualificat el Disfrutar com un restaurant “enginyós, divertit, experimental i tremendament deliciós”. Entre els 50 primers llocs del rànquing del The World’s 50 Best Restaurants, es troben el Diverxo, de Madrid, que ha passat de la posició vint a la quarta; l’Asador Etxebarri, d’Atxondo, en la sisena; Mugaritz, de Sant Sebastià, la 21a, i al número 42, Quique Dacosta, de Dènia.
El millor restaurant del món és danès
El millor restaurant del món, el Geranium, del xef danès Rasmus Kofoed, va obrir les seves portes el 2007. Kofoed es va convertir en el primer xef de Dinamarca que va assolir tres estrelles Michelin el 2016. Del lloc 49 que ocupava el 2012 en el rànquing, l’any passat va escalar fins el segon lloc i enguany s’ha situat en primera posició.
L’any 2019, The World’s 50 Best Restaurants va canviar de format i tots aquells restaurants que ja han estat algun cop en primera posició no poden tornar a formar part del rànquing. El Geranium forma part d’una nova categoria anomenada The Best of the Best, en reconeixement de la seva trajectòria i excel·lència. En aquesta categoria també es troba el restaurant gironí El Celler de Can Roca, que ja va ser escollit el millor restaurant del món en l’any 2013.